“Bewust, speels en liefdevol omgaan met de hooggevoelige aard”

Jezelf ontdoen van onnodige energetische ballast

Één van je zintuigen is voelen. Hiermee wordt het lichamelijke voelen bedoeld: de sensaties op je huid. Veel mensen die hooggevoelig van aard zijn, herkennen dat ze kriebelende truien, een schram, prikkende labels extra sterk ervaren.

Daarnaast kun je ook sferen aanvoelen, emoties van anderen. Dat je ergens binnenkomt en de sfeer als een deken over je heen valt. Of dat je in de wachtkamer liever ergens anders gaat zitten omdat je gespannen raakt van die man die zo gestrest aanvoelt. Het voelen van emoties, van sferen en stemmingen, is het energetisch voelen.

Energetisch voelen is een onderbelicht deel van ons waarnemen, omdat het lang niet zo tastbaar is als wat je ziet, ruikt of hoort. Maar inmiddels zijn onderzoekers al in staat om alleen via gedachten te communiceren, dus er komt steeds meer ‘bewijs’ voor dit minder tastbare deel van ons waarnemend vermogen.

Als je hooggevoelig van aard bent, voel je spanningen, emoties, sferen en stemmingen sterker aan. En het vervelende is: je kunt ze ook overnemen. Aan het eind van de dag kan het dus zijn dat je ‘vol’ zit met wat je allemaal van anderen (onbewust) hebt overgenomen.

Aan de hand van die situaties en vragen:

  1. Krijg je inzicht in wat er dan bij je kind en/of tussen jou en je kind gebeurt,
  2. Leer je wat je kind op dat moment nodig heeft,
  3. Krijg je praktische handvatten aangereikt.

M.b.v. het verhelderende model van de innerlijke familie.

Wat is een energetische healing?

Zoals een masseur via je lichaam je opgehoopte spanningen kan weg masseren, kan iemand die jou een energetische healing geeft, je helpen om onnodige energetische ballast los te laten. Bovendien kun je leren om jezelf energetisch te beschermen. Dat houdt in dat je leert om de sferen, stemmingen en emoties weliswaar waar te nemen, maar niet over te nemen.

Hoe gaat het in zijn werk?

We hebben eerst een kort gesprek over de reden waarvoor je komt. Daarna ga ik aan het werk: terwijl ik op je afstem, voel ik met mijn handen waar energetische ballast losgelaten wil worden. Mijn handen raken je daarbij meestal niet aan. Soms komt het voor dat ik een tijdje mijn hand op een fysieke plek op je lichaam leg. Ondertussen zit jij in een lekkere stoel en kun je je ontspannen. Als ik klaar ben, zeg ik het.

Wat levert het op?

Kort gezegd: ontspanning en heling door het loslaten van onnodige energetische ballast. Een energetische healing is ook wat de benaming zegt: een heling van schade die je energetisch hebt opgedaan. Zeker als je hooggevoelig van aard bent, kan een energetische healing veel effect hebben.

Mijn opleiding hierin

Ik ben al 20 jaar bezig op het vlak van energetisch voelen en helen. Eerst deed ik het voor mezelf, omdat ik de cognitieve ingang van de studie psychologie als te beperkt ervaarde en ik op zoek ging naar andere manieren om met mijn eigen gevoeligheid om te gaan. Daarna deed ik de healing opleiding bij het CLI in Utrecht. Sindsdien ben ik doorlopend bezig om mezelf hierin verder te ontwikkelen en met groot plezier!

Praktisch

  • Een energetische healing kost €90 Je kunt een energetische healing combineren met het aanleren van technieken om jezelf energetisch te leren beschermen en opschonen.

HG&SW-specialisten

  • Neem gerust contact op als je vragen hebt!

Reacties van deelnemers

{

Bedankt voor de geweldige workshop Hooggevoelig Kind. In drie uur tijd zoveel inzicht gekregen in hooggevoeligheid en veel waardevolle tips hoe daar in de praktijk mee om te gaan. Veel herkenning ook bij de verhalen van andere ouders. Vooral het model van de innerlijke familie heeft mij duidelijk gemaakt welk effect mijn gedrag heeft op het gedrag van mijn kind. En direct dezelfde dag toegepast: mijn kind is met een positiefgevoel gaan slapen zonder toestanden en ik had een gelukkige avond. Wat de workshop mij ook heeft gebracht, is om hooggevoeligheid als een positieve eigenschap te zien. De ene mens is nu eenmaal sensitiever ingesteld dan de ander, net zoals er andere karaktereigenschappen zijn die de één wat meer heeft dan een ander.

5
Erica
Workshop Hooggevoelige ouder
Geweldige workshop
{

Ik ben super enthousiast over je workshop! Het model is zo overduidelijk en n.a.v. de praktijkvoorbeelden zo goed toepasbaar. Zelf vond ik de verschillende gedragstypen, de herkenning van overprikkeling van je eigen kind en je rol als ouder (vooral deze) om hier mee om te gaan zeer verhelderend. Het effect binnen ons gezin was dezelfde dag al merkbaar, geweldig! We hebben een geweldig weekend gehad, terwijl dit vaak een uitlaatklep is voor een groot aantal prikkels die gedurende de week ‘opgespaard’ zijn en die de rustmomenten tot hectiek kunnen omturnen. De meerwaarde voor ons was dat we met z’n tweeën bij de workshop waren, dit versterkt het effect! Ik ben zo blij met de verandering!

5
Margriet
Workshop Hooggevoelig Kind
Versterkt effect!
{

Mijn man en ik zijn naar de workshop geweest over Jij en je hooggevoelige kind. Onze vraag was of onze dochter hooggevoelig is en hoe we hier mee om kunnen gaan. De avond was inspirerend voor ons! De opsomming van kenmerken bij hooggevoelige personen zijn zo herkenbaar gebleken voor ons. En de uitgebreide uitleg over de innerlijke familie gaf ons zoveel mooie en duidelijke inzichten over onszelf en over onze drie dochters!

5
Jeanine
Workshop Hooggevoelig Kind
Inspirerend voor ons!
{

Ik heb deze workshop als een grote toegevoegde waarde ervaren: ten eerste omdat ik met zoveel andere ouders was die kinderen hebben zoals ik. De ervaringen die ouders deelden omtrent het gedrag van hun kind leidde tot een “feest der herkenning”. Daarnaast werd er veel uitgelegd met behulp van het zogenaamde ‘schildenmodel’ en dat werd direct toegepast op praktijksituaties die ouders konden inbrengen. Daarmee werd de workshop niet alleen informatief maar ook concreet en vooral interactief. Ik heb de avond als een liefdevolle confrontatie ervaren die, mits je hem aangaat, enkel en alleen kan leiden tot onvoorwaardelijke liefde voor je kind, ongeacht zijn of haar gedrag. Na drie volle uren ging ik huiswaarts met enorm veel energie, (zelf-)vertrouwen en zin om mijn kind te zien. Echt te zien.

5
Anne
Workshop Hooggevoelig Kind
Een liefdevolle confrontatie
{

Ik heb de Basisworkshop “Jij en je hooggevoelig kind” gevolgd, omdat ik weinig wist over hooggevoeligheid. Ik had vermoedens dat mijn dochter hooggevoelig is. Bij deze workshop heb ik veel geleerd over wat hooggevoeligheid is. En heeft mij het inzicht gegeven dat mijn dochter hooggevoelig is. Verrassend vond ik om te zien dat ze het van geen vreemde heeft, nl mijzelf. Ik vond het fijn dat ik tijdens de workshop met zoveel gelijkgestemden was. De sfeer was ontspannen en er was veel ruimte voor eigen inbreng. Kortom, ik heb er veel aan gehad.

5
Joyce
Workshop Hooggevoelig Kind
Ik heb er veel aan gehad.
{

Ik vroeg mij af of de basisworkshop wel nuttig voor mij zou zijn, aangezien ik al een tijd bekend ben met het begrip ‘hooggevoeligheid’. Het bleek heel nuttig te zijn! Het heeft mij weer verder geholpen in de omgang met mijn dochtertje van 6 en mijzelf. Janneke legt op een prettige manier ‘de theorie’ uit en verder worden er concrete voorbeelden en oplossingen gegeven waar je echt verder mee kan. Voor mijn man was de workshop juist verhelderend omdat hij er niet zoveel van begrijpt. Ik ben dan ook heel blij dat hij zich er voor open stelt en het niet afdoet als onzin. Ik kan iedereen aanraden om er samen naar toe te gaan, omdat je het op die manier zelf kan ervaren en toepassen. Bedankt Janneke voor deze leerzame ervaring!

5
Mariken
Workshop Hooggevoelig Kind
Het bleek heel nuttig te zijn!
{

De ‘Basisworkshop Hooggevoelig kind’ was een feest van herkenning. Het heeft mij heel veel inzichten gegeven over mijzelf als ouder en de belevingswereld van mijn kinderen. Janneke heeft met het schildenmodel een prachtige methode waarmee je op eenvoudige en humoristische wijze inzicht krijgt in het gedrag en gevoel van je kind, maar ook zeker van jezelf! Janneke is verduidelijk een professional en ervaringsdeskundige en echt expert op het gebied van hooggevoeligheid. Ze heeft een open en rustige manier van kennis overdragen. Daarbij geeft ze hele bruikbare tips en adviezen voor dagelijkse situaties. Herken je jouw kind in de beschrijving van een hooggevoelig kind? Dan is deze basisworkshop de perfecte manier om je kind beter te leren begrijpen.

5
Mathanja
Workshop Hooggevoelig Kind
Een open en rustige manier van kennis overdragen.
{

Via twitter ben ik in contact gekomen met gevoeligekids, door de tweets & tips die Janneke gaf, heb ik me aangemeld voor de basisworkshop. Hoe fijn is het om bevestigd te krijgen, dat er meer ouders met dezelfde ‘problemen’ worstelen bij een hooggevoelig kind. Het leren begrijpen, waarom juist jouw kind zo reageert in bepaalde situaties. Dankzij de workshop heb ik nog meer inzichten gekregen, voor onze dochter, maar ook voor mezelf als HSP. Het schildenmodel werkt hier helemaal uitstekend bij. Zelfs voor onze niet hooggevoelige zoon pas ik deze methode toe, en het werkt echt. Janneke is zeer kundig en persoonlijk, en door de informele sfeer tijdens de workshop, voel je je gelijk op je gemak bij haar. Mijn hooggevoelige kind mag gezien worden en wat wil ik haar daar graag bij helpen !!

5
Samantha
Workshop Hooggevoelig Kind
Het werkt echt.
{

Eye-opening, praktisch en totaal niet zweverig. To the point, fijn om te praten over wat je voelt maar niet met iedereen zo maar kunt delen. Op naar een vervolg en voor mij is dat aan de slag met mezelf!

5
Lisette
Workshop Hooggevoelig Kind
Eye-opening, praktisch en totaal niet zweverig
{

Ik vind de workshop een echte aanrader voor ouders die meer willen weten over hun hooggevoelige kind, en wat het grootbrengen van een hooggevoelig kind met zich mee kan brengen. Janneke is overduidelijk een professional: ze presenteert op een duidelijke en overzichtelijke manier, heeft verstand van zaken en kan heel goed luisteren. Haar nuchtere en praktische manier van aanpak kwam heel prettig over. De tips die ik tijdens de workshop heb gekregen zijn handig, ik ga er zeker mee aan de slag. Het is altijd fijn om met andere ouders te kunnen praten over je hooggevoelige kind, er was veel herkenning wat voor een prettige sfeer zorgde. Ik ben zeker geïnteresseerd in een vervolg-workshop.

5
Ineke
Workshop Hooggevoelig Kind
Prettige sfeer

Aankomende evenementen