“Bewust, speels en liefdevol omgaan met de hooggevoelige aard”

Jezelf ontdoen van onnodige energetische ballast

Één van je zintuigen is voelen. Hiermee wordt het lichamelijke voelen bedoeld: de sensaties op je huid. Veel mensen die hooggevoelig van aard zijn, herkennen dat ze kriebelende truien, een schram, prikkende labels extra sterk ervaren.

Daarnaast kun je ook sferen aanvoelen, emoties van anderen. Dat je ergens binnenkomt en de sfeer als een deken over je heen valt. Of dat je in de wachtkamer liever ergens anders gaat zitten omdat je gespannen raakt van die man die zo gestrest aanvoelt. Het voelen van emoties, van sferen en stemmingen, is het energetisch voelen.

Energetisch voelen is een onderbelicht deel van ons waarnemen, omdat het lang niet zo tastbaar is als wat je ziet, ruikt of hoort. Maar inmiddels zijn onderzoekers al in staat om alleen via gedachten te communiceren, dus er komt steeds meer ‘bewijs’ voor dit minder tastbare deel van ons waarnemend vermogen.

Als je hooggevoelig van aard bent, voel je spanningen, emoties, sferen en stemmingen sterker aan. En het vervelende is: je kunt ze ook overnemen. Aan het eind van de dag kan het dus zijn dat je ‘vol’ zit met wat je allemaal van anderen (onbewust) hebt overgenomen.

Aan de hand van die situaties en vragen:

 1. Krijg je inzicht in wat er dan bij je kind en/of tussen jou en je kind gebeurt,
 2. Leer je wat je kind op dat moment nodig heeft,
 3. Krijg je praktische handvatten aangereikt.

M.b.v. het verhelderende model van de innerlijke familie.

Wat is een energetische healing?

Zoals een masseur via je lichaam je opgehoopte spanningen kan weg masseren, kan iemand die jou een energetische healing geeft, je helpen om onnodige energetische ballast los te laten. Bovendien kun je leren om jezelf energetisch te beschermen. Dat houdt in dat je leert om de sferen, stemmingen en emoties weliswaar waar te nemen, maar niet over te nemen.

Hoe gaat het in zijn werk?

We hebben eerst een kort gesprek over de reden waarvoor je komt. Daarna ga ik aan het werk: terwijl ik op je afstem, voel ik met mijn handen waar energetische ballast losgelaten wil worden. Mijn handen raken je daarbij meestal niet aan. Soms komt het voor dat ik een tijdje mijn hand op een fysieke plek op je lichaam leg. Ondertussen zit jij in een lekkere stoel en kun je je ontspannen. Als ik klaar ben, zeg ik het.

Wat levert het op?

Kort gezegd: ontspanning en heling door het loslaten van onnodige energetische ballast. Een energetische healing is ook wat de benaming zegt: een heling van schade die je energetisch hebt opgedaan. Zeker als je hooggevoelig van aard bent, kan een energetische healing veel effect hebben.

Mijn opleiding hierin

Ik ben al 20 jaar bezig op het vlak van energetisch voelen en helen. Eerst deed ik het voor mezelf, omdat ik de cognitieve ingang van de studie psychologie als te beperkt ervaarde en ik op zoek ging naar andere manieren om met mijn eigen gevoeligheid om te gaan. Daarna deed ik de healing opleiding bij het CLI in Utrecht. Sindsdien ben ik doorlopend bezig om mezelf hierin verder te ontwikkelen en met groot plezier!

Praktisch

 • Een energetische healing kost €90 Je kunt een energetische healing combineren met het aanleren van technieken om jezelf energetisch te leren beschermen en opschonen.

HG&SW-specialisten

 • Neem gerust contact op als je vragen hebt!

Reacties van deelnemers

De cursus Hooggevoelig & strong- willed kind was echt een ontzettend inspirerend. Janneke is zeer kundig en weet casussen uit de praktijk feilloos beeldend uit te leggen en inzichtelijk te maken. Janneke maakt gebruik van het model van de innerlijke familie en dit model is eigenlijk op alle intermenselijke interactie te leggen. Aan de hand van dit model maakt ze heel goed inzichtelijk wat er gebeurt bij een kind wat hooggevoelig en strong willed is. Tegelijkertijd kun je met dit model ook naar a… Read more
Renée

Toekomstige evenementen

 1. Cursus Hooggevoelige Ouders 11-12-20

  11 december | 10:00 - 17:00
 2. Cursus Hooggevoelig & Strong-Willed Kind 12-12-20 VOL!

  12 december | 10:00 - 17:00
 3. Cursus Hooggevoelig en Strong Willed Kind 18-12-20

  18 december | 10:00 - 17:00
 4. Cursus Hooggevoelig & Strong Willed Kind 8-01-21

  8 januari 2021 | 10:00 - 17:00
 5. Cursus Hooggevoelig & Strong Willed Kind 16-01-21

  16 januari 2021 | 10:00 - 17:00
 6. Themadag Hoogbegaafd via UNITA

  22 januari 2021 | 10:00 - 17:00
 7. Cursus Hooggevoelige Ouders 29-01-21

  29 januari 2021 | 10:00 - 17:00
 8. Themadag Van Faalangstig naar meer Leerplezier 5-02-21

  5 februari 2021 | 10:00 - 17:00
 9. START OPLEIDING HG&SW SPECIALIST

  12 maart 2021 | 09:30 - 2 juli 2021 | 17:00