“Bewust, speels en liefdevol omgaan met de hooggevoelige aard”

Cursus Hooggevoelige Ouder

Speciaal voor hooggevoelige ouders

 • Wil je meer ontspannen kunnen reageren?
 • Meer van je ouderschap kunnen genieten?

 

Voor wie?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor ouders die hooggevoelig zijn. Die sinds de komst van hun kind opnieuw met hun eigen hooggevoeligheid geconfronteerd worden. Ouders die zichzelf in de hand willen nemen omdat ze meer ontspannen willen kunnen genieten van hun ouderschap.

Waarom?

Je raakt zelf snel overprikkeld en kunt dan niet veel hebben. Je reageert geprikkeld / snauwerig naar je kind en vervolgens baal je van jezelf: je vindt dat je zo geen goede ouder bent! Hierdoor raak je nog meer gespannen en neemt de kans op een nieuwe snauw juist toe. Je draait rond in een prikkelcirkel. Veel hooggevoelige ouders hebben hier last van. Ook van veel van jezelf eisen waardoor je ontevreden en verdrietig bent. En je moe en gespannen voelen waardoor je juist slecht slaapt. Nu je kinderen hebt, is dit extra confronterend. Zeker als je kind ook hooggevoelig is. Tijd om de cirkel te doorbreken en twee vliegen in één klap te slaan. Want als jij jezelf ontwikkelt in het omgaan met je eigen hooggevoeligheid, ben je meteen een mooi voorbeeld voor je kind.

Wat ga je o.a. leren?

 • Hoe je de prikkelcirkel kunt doorbreken.
 • Overprikkeling bij jezelf voorkomen.
 • Spanningen loslaten en jezelf opladen (zowel lichamelijk als energetisch).
 • Jezelf opvangen en geruststellen,
 • Omgaan met irreële eisen die je jezelf stelt en beperkende gedachtes die je hebt.
 • Dit allemaal met m.b.v. het verhelderende model van de innerlijke familie.

Het is de bedoeling van deze cursus dat je kunt toepassen wat je leert. Daarom doen we ook oefeningen tijdens de cursus, waarbij je kunt ervaren wat de oefeningen met je doen. De oefeningen die je aanleert, hebben gelijk effect. Hierdoor ervaren de deelnemers de cursus als voedend, ontspannend en rustgevend.

Welke effecten mag je verwachten?

Je weet hoe je de cirkel kunt doorbreken en daarmee hoe je goed voor jezelf zorgt. Met de inzichten en handvatten die je tijdens de cursus krijgt aangereikt, kun je meer genieten van je ouderschap. En laat intens genieten nu juist een kenmerk zijn van hooggevoeligheid…

Online Live deelname mogelijk

Het is op sommige dagen mogelijk om LIVE ONLINE deel te nemen. Ik heb daar inmiddels ruime ervaring mee. Op deze pagina kun je meer lezen over ONLINE LIVE deelname.

Deelname en kosten

 • Kosten: €165,- inclusief btw en lunch.
 • Locatie: Eemstraat 15A, Baarn
 • Duur van de cursus: 1 dag
 • Tijden: 10:00 – 17:00
 • In totaal (Op locatie + Online live): maximaal 10 deelnemers
 • Als het maximale aantal deelnemers op locatie bereikt is of als je de cursus liever online volgt, dan kun je dus ook ONLINE LIVE deelnemen.  Je wordt dan net zo goed bij de cursus betrokken als wanneer je op locatie deelneemt.

Eerstvolgende data

 Inschrijven 27-09-24

Je bent van harte welkom!

   Reacties van deelnemers

   {

   De workshop was leerzaam, ontspannend en herkenning.
   Het schildenmodel is verhelderend en helpt om uit je cirkel te stappen. Herken en erken.. je innerlijke familie. Heel leuk en leerzaam! Ontspannend door de oefeningen tussendoor. Ademshalingsoefeningen, rustmomenten en heerlijke biologische lunch ! Herkenning. Tussen wildvreemden zitten maar zoveel punten van herkenning dat het ook heel vertrouwd voelde. Heel bijzonder.

   5
   Petra
   Workshop Hooggevoelige ouder
   Leerzaam, ontspannend en herkenning.
   {

   Ik vond de workshop heel waardevol, vooral de herkenning is heel fijn. Ik kan me nu vaak uit de cirkel halen en dat voelt heel erg goed.

   5
   Marloes
   Workshop Hooggevoelige ouder
   Herkenning is fijn
   {

   De Workshop Hooggevoelige ouders heeft mij weer veel nieuwe inzichten gegeven. Het schildenmodel geeft weer een nieuwe kijk op hoe ik als mens reageer in bepaalde (stress)situaties en hoe ik dit kan doorbreken. De
   concrete tips/akties die besproken worden, zijn voor mij heel bruikbaar in mijn dagelijkse leven. Al met al een hele inspirerende dag in een hele veilige omgeving. Janneke, nogmaals bedankt !

   5
   Anne
   Workshop Hooggevoelige ouder
   Heel bruikbaar in mijn dagelijkse leven
   {

   Het was voor mij een zeer waardevolle dag. Door het werken met de schilden krijg je veel meer inzicht in jezelf. Waarom je op bepaalde manieren reageert en wat je kunt ondernemen om daar verandering in te brengen. De dag heeft er bij mij voor gezorgd dat ik over een bepaalde streep werd getrokken. Er vielen genoeg “kwartjes”. Voor mij was het duidelijk dat ik verandering in mijn situatie moest brengen en eerlijk gezegd wist ik dat natuurlijk al veel langer maar ik ben o zo eigenwijs, hardleers, levend op wilskracht….. zonder daadwerkelijk te luisteren naar gevoel, hoe je het ook maar wil noemen. Deze dag gaf wel de uiteindelijke doorslag.

   5
   Yvon
   Workshop Hooggevoelige ouder
   Zeer waardevolle dag
   {

   Het maakt een hoop los en je wordt gedwongen om eerst goed naar jezelf te kijken vanuit welk schild je doorgaans acteert en welke overtuigingen je daarbij hebt. Aan de slag!

   5
   Lisette
   Workshop Hooggevoelige ouder
   Aan de slag!
   {

   Het schildenmodel is praktisch, makkelijk toepasbaar en verhelderend. En wat het voor mij helemaal fijn maakt, is dat ik nu herken dat het om verschillende aspecten van mijzelf gaat. In de therapieën die ik volgde, probeerde ik altijd mezelf als geheel te veranderen. Een onmogelijke opgave 😉 Door de schilden zie ik de dingen nu in het juiste perspectief en ook het onderlinge verband. Zo logisch allemaal!

   5
   Mathilde
   Workshop Hooggevoelige ouder
   Makkelijk toepasbaar en verhelderend
   {

   Voor mij was dit een heel nuttige training; een eye-opener op vele fronten (inzicht) met handige, eenvoudige oefeningen om mee aan de slag te gaan. Direct toe te passen en, gelukkig: oefening baart kunst!

   5
   Emily
   Workshop Hooggevoelige ouder
   Eye-opener op vele fronten
   {

   Na een bijzondere dag vol met herkenning,  erkenning naar huis gegaan met nieuwe kennis en vooral moed. Durven denken in mogelijkheden en met nieuwe energie!

   5
   Dagphne
   Workshop Hooggevoelige ouder
   Nieuwe energie

   Aankomende evenementen