“Bewust, speels en liefdevol omgaan met de hooggevoelige aard”

Cursus Hooggevoelige Ouder

Speciaal voor hooggevoelige ouders

 • Wil je meer ontspannen kunnen reageren?
 • Meer van je ouderschap kunnen genieten?

 

Voor wie?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor ouders die hooggevoelig zijn. Die sinds de komst van hun kind opnieuw met hun eigen hooggevoeligheid geconfronteerd worden. Ouders die zichzelf in de hand willen nemen omdat ze meer ontspannen willen kunnen genieten van hun ouderschap.

Waarom?

Je raakt zelf snel overprikkeld en kunt dan niet veel hebben. Je reageert geprikkeld / snauwerig naar je kind en vervolgens baal je van jezelf: je vindt dat je zo geen goede ouder bent! Hierdoor raak je nog meer gespannen en neemt de kans op een nieuwe snauw juist toe. Je draait rond in een prikkelcirkel. Veel hooggevoelige ouders hebben hier last van. Ook van veel van jezelf eisen waardoor je ontevreden en verdrietig bent. En je moe en gespannen voelen waardoor je juist slecht slaapt. Nu je kinderen hebt, is dit extra confronterend. Zeker als je kind ook hooggevoelig is. Tijd om de cirkel te doorbreken en twee vliegen in één klap te slaan. Want als jij jezelf ontwikkelt in het omgaan met je eigen hooggevoeligheid, ben je meteen een mooi voorbeeld voor je kind.

Wat ga je o.a. leren?

 • Hoe je de prikkelcirkel kunt doorbreken.
 • Overprikkeling bij jezelf voorkomen.
 • Spanningen loslaten en jezelf opladen (zowel lichamelijk als energetisch).
 • Jezelf opvangen en geruststellen,
 • Omgaan met irreële eisen die je jezelf stelt en beperkende gedachtes die je hebt.
 • Dit allemaal met m.b.v. het verhelderende model van de innerlijke familie.

Het is de bedoeling van deze cursus dat je kunt toepassen wat je leert. Daarom doen we ook oefeningen tijdens de cursus, waarbij je kunt ervaren wat de oefeningen met je doen. De oefeningen die je aanleert, hebben gelijk effect. Hierdoor ervaren de deelnemers de cursus als voedend, ontspannend en rustgevend.

Welke effecten mag je verwachten?

Je weet hoe je de cirkel kunt doorbreken en daarmee hoe je goed voor jezelf zorgt. Met de inzichten en handvatten die je tijdens de cursus krijgt aangereikt, kun je meer genieten van je ouderschap. En laat intens genieten nu juist een kenmerk zijn van hooggevoeligheid…

COVID INFORMATIE en Online live deelname

De maatregelen worden losgelaten. We blijven onze locatie goed ventileren en het blijft voorlopig mogelijk om Online  ONLINE LIVE deel te nemen.  Online live betrek ik je net zo goed bij de cursus als op locatie. Het aantal Online Live plekken is beperkt zodat ik voldoende aan elk gezin toe kan komen. De cursus draait immers om de deelnemende gezinnen.

Live Online deelname mogelijk

Het blijft dus mogelijk om LIVE ONLINE deel te nemen. Ik heb daar inmiddels ruime ervaring mee. Op deze pagina kun je meer lezen over ONLINE LIVE deelname.

Deelname en kosten

 • Kosten: €165,- inclusief btw en lunch.
 • Locatie: Eemstraat 15A, Baarn
 • Duur van de cursus: 1 dag
 • Tijden: 10:00 – 17:00
 • In totaal (Op locatie + Online live): maximaal 10 deelnemers
 • Als het maximale aantal deelnemers op locatie bereikt is of als je de cursus liever online volgt, dan kun je dus ook ONLINE LIVE deelnemen.  Je wordt dan net zo goed bij de cursus betrokken als wanneer je op locatie deelneemt.

Eerstvolgende data:

 • Vrijdag 20 januari 2023

Inschrijven 20-01-23

Je bent van harte welkom!

   Reacties van deelnemers

   Bij de basisworkshop, waar ik heen ging voor mijn oudste dochter, realiseerde ik me pas goed dat ik zelf ook hooggevoelig ben. Om meer te leren over hooggevoeligheid heb ik deelgenomen aan de workshop ‘Hooggevoelige ouder’. En wat ik merk is dat het bewustwordingsproces flink heeft doorgezet na beide workshops. Ik heb er geleerd hoe ik meer bij mij zelf kan blijven. En dat het oké is om gevoelig te zijn. Door de kennismaking met mijn ‘innerlijke familie’ heb ik me gerealiseerd hoe ik in bepa… Read more
   Joyce

   Toekomstige evenementen

   Aankomende evenementen