“Bewust, speels en liefdevol omgaan met de hooggevoelige aard”

Cursus Hooggevoelige Ouder

Speciaal voor hooggevoelige ouders

 • Wil je meer ontspannen kunnen reageren?
 • Meer van je ouderschap kunnen genieten?

 

Voor wie?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor ouders die hooggevoelig zijn. Die sinds de komst van hun kind opnieuw met hun eigen hooggevoeligheid geconfronteerd worden. Ouders die zichzelf in de hand willen nemen omdat ze meer ontspannen willen kunnen genieten van hun ouderschap.

Waarom?

Je raakt zelf snel overprikkeld en kunt dan niet veel hebben. Je reageert geprikkeld / snauwerig naar je kind en vervolgens baal je van jezelf: je vindt dat je zo geen goede ouder bent! Hierdoor raak je nog meer gespannen en neemt de kans op een nieuwe snauw juist toe. Je draait rond in een prikkelcirkel. Veel hooggevoelige ouders hebben hier last van. Ook van veel van jezelf eisen waardoor je ontevreden en verdrietig bent. En je moe en gespannen voelen waardoor je juist slecht slaapt. Nu je kinderen hebt, is dit extra confronterend. Zeker als je kind ook hooggevoelig is. Tijd om de cirkel te doorbreken en twee vliegen in één klap te slaan. Want als jij jezelf ontwikkelt in het omgaan met je eigen hooggevoeligheid, ben je meteen een mooi voorbeeld voor je kind.

Wat ga je o.a. leren?

 • Hoe je de prikkelcirkel kunt doorbreken.
 • Overprikkeling bij jezelf voorkomen.
 • Spanningen loslaten en jezelf opladen (zowel lichamelijk als energetisch).
 • Jezelf opvangen en geruststellen,
 • Omgaan met irreële eisen die je jezelf stelt en beperkende gedachtes die je hebt.
 • Dit allemaal met m.b.v. het verhelderende model van de innerlijke familie.

Het is de bedoeling van deze cursus dat je kunt toepassen wat je leert. Daarom doen we ook oefeningen tijdens de cursus, waarbij je kunt ervaren wat de oefeningen met je doen. De oefeningen die je aanleert, hebben gelijk effect. Hierdoor ervaren de deelnemers de cursus als voedend, ontspannend en rustgevend.

Welke effecten mag je verwachten?

Je weet hoe je de cirkel kunt doorbreken en daarmee hoe je goed voor jezelf zorgt. Met de inzichten en handvatten die je tijdens de cursus krijgt aangereikt, kun je meer genieten van je ouderschap. En laat intens genieten nu juist een kenmerk zijn van hooggevoeligheid…

EXTRA INFORMATIE I.V.M. COVID-19

Alhoewel de maatregelen voor het najaar zijn versoepeld en we (voorlopig) geen 1,5 meter afstand meer hoeven te houden, blijft de situatie onzeker. Het zal voor veel mensen ook weer even wennen zijn om dichterbij een ander te komen. Daarom kies ik ervoor weliswaar meer mensen op locatie te verwelkomen, maar minder dan vóór de covid crisis. Zo blijft er meer ruimte onderling over. Bovendien blijft het mogelijk om Online Live deel te nemen. Het aantal Online Live plekken is beperkt zodat ik voldoende aan elk gezin toe kan komen.

Op onze locatie is er verder goede ventilatie en een krachtige ionisator die de lucht continu schoonhoudt van microdeeltjes zoals virussen.

Live Online deelname mogelijk

Het blijft dus mogelijk om LIVE ONLINE deel te nemen. Ik heb daar inmiddels ruime ervaring mee. Op deze pagina kun je meer lezen over ONLINE LIVE deelname.

Deelname en kosten

 • Kosten: €150 inclusief btw en lunch.
 • Locatie: Eemstraat 15A, Baarn
 • Duur van de cursus: 1 dag
 • Tijden: 10:00 – 17:00
 • In totaal maximaal 10 deelnemers
 • Maximaal 8 deelnemers op locatie (nu de 1,5 m regel in elk geval voorlopig is afgeschaft, kunnen er weer meer deelnemers op locatie komen. Omdat het ook weer wennen is aan ‘dichterbij elkaar zitten’, zorg ik dat de deelnemers wat verder van elkaar zitten dan voor de crisis. Afhankelijk van de groepssamenstelling kunnen er daarom 8 mensen op onze locatie deelnemen).
 • Als het maximale aantal deelnemers op locatie bereikt is of als je de cursus liever online volgt, dan kun je dus ook ONLINE LIVE deelnemen.  Het aantal Online Live plekken is beperkt zodat ik voldoende aan elk gezin toe kan komen. Online Live doe word je net zo bij de cursus betrokken als op locatie.

Eerstvolgende data:

 • Vrijdag 12 november 2021

Inschrijven 12-11-21

Je bent van harte welkom!

   Reacties van deelnemers

   De workshop was leerzaam, ontspannend en herkenning. Het schildenmodel is verhelderend en helpt om uit je cirkel te stappen. Herken en erken.. je innerlijke familie. Heel leuk en leerzaam! Ontspannend door de oefeningen tussendoor. Ademshalingsoefeningen, rustmomenten en heerlijke biologische lunch ! Herkenning. Tussen wildvreemden zitten maar zoveel punten van herkenning dat het ook heel vertrouwd voelde. Heel bijzonder.
   Petra

   Toekomstige evenementen