“Bewust, speels en liefdevol omgaan met de hooggevoelige aard”

Cursus Hooggevoelig & Strong Willed Kind

Voor ouders van een hooggevoelig kind dat prikkels opzoekt

 • Is jouw kind snel onder de indruk en zoekt het tegelijkertijd juist indrukken op?
 • Kan jouw kind het ene moment intens teder zijn en het ‘t volgende moment flink opstandig en/of driftig?

 

Voor wie?

Deze cursus is speciaal voor ouders van een hooggevoelig kind dat tegelijkertijd strong-willed is ofwel ‘met een sterke wil’. Meer kenmerkend gedrag lees je in deze brochure en in dit blog.

Waarom?

Een hooggevoelig kind dat ook strong-willed is, wil graag van alles ondernemen. Dat gaat vaak ten koste van de behoefte aan rust en ontspanning die je kind juist extra nodig heeft omdat het hooggevoelig is. Deze combinatie aan eigenschappen (hooggevoelig en strong-willed) komt bij 1 op de 5 hooggevoelige kinderen voor en is moeilijker te herkennen. Terwijl een juiste aanpak voor hen zo belangrijk is.

Wat ga je o.a. leren?

 • Wat de specifieke behoeftes zijn van je hooggevoelige, strong-willed kind.
 • Corrigeren zonder te bruskeren.
 • Emotionele uitbarstingen en driftbuien opvangen.
 • Hoe je (samen met je kind) kunt voorkomen dat je kind overprikkeld raakt.
 • Waarom deze combinatie zo sterk is en tegelijkertijd zo kwetsbaar.
 • Hoe je strijd voorkomt.
 • Aanwijzingen voor op school.

De cursus is zowel inzichtgevend als praktisch.  Je gaat aan de slag met de interactie tussen jou en jouw kind, dus jouw situatie. Een prettige interactie tussen jou en je hooggevoelig & strong-willed kind krijg je niet door een paar losse handvatten toe te passen. Wel door een samenhangend geheel aan handvatten, vaardigheden en houding in te zetten. Dat is wat je tijdens de cursus leert.

Mijn cursus draait om de ouders die deelnemen en hun vragen, dus ook om jou. Ik sluit daarop aan met de inzichten  en  handvatten die de situatie waarin  jij vastloopt, weer in beweging zet.

De cursus is aanvullend op mijn boek ‘Het Hooggevoelige Kind met een Sterke Wil’ en kan ook prima gevolgd worden als je mijn boek niet gelezen hebt.

Wat heb je aan deze cursus?

Je begrijpt je kind veel beter en je kind voelt zich veel beter begrepen. Je weet hoe jouw strong-willed, hooggevoelige kind toch de nodige rust en ontspanning kan krijgen. En last but not least: er is meer rust in plaats van strijd! Kijk rechts op deze pagina voor reacties van ouders.

Online live deelname

Als je liever Online Live deel wilt nemen, dan kan dit. De afgelopen jaren heb ik succesvol veel hybride cursus gegeven. Online live betrek ik je net zo goed bij de cursus als op locatie. Het aantal Online Live plekken is beperkt zodat ik voldoende aan elk gezin toe kan komen. De cursus draait immers om de deelnemende gezinnen.

Kosten en locatie

 • € 165 inclusief btw, biologische lunch en materialen
 • € 265 per koppel
 • Tijden: 10:00 – 17:00
 • Locatie: Baarn
 • Maximaal aantal deelnemers op locatie: 12 (afhankelijk van de verhouding koppels – individuele deelnemers).
 • Als je de cursus liever online volgt, dan kun je dus ook ONLINE LIVE deelnemen.  Het aantal Online Live plekken is beperkt omdat ik voldoende aan elk gezin toe wil komen. Online Live word je net zo bij de cursus betrokken als op locatie.

Eerstvolgende data

  • Zaterdag 1 juni 2024

  Inschrijven 1-06-24

  • Vrijdag 7 juni 2024

  Inschrijven 7-06-24

  • Vrijdag 5 juli 2024

  Inschrijven 5-07-24

  Je bent van harte welkom!

  Vervolgdata 

  Wil je graag via een mail op de hoogte worden gebracht van nieuwe data? Stuur dan een mail naar  janneke@gevoeligheidgrootbrengen.nl

  Reacties van deelnemers

  {

  Deze workshop heeft ons laten inzien wat er achter de boze en dwarse kant van onze dochter zit en hoe je daar mee om kan gaan. Ik vond het leuk dat ondanks mijn pedagogische achtergrond op mijn werk, Janneke ons op een andere manier naar onze dochter laat kijken en we weer handvatten en tips hebben gekregen om mee verder te gaan.

  5
  Mirjam
  Cursus Hooggevoelig & strong-willed Kind
  Verder gaan
  {

  Herken je je kind in de punten die Janneke opsomt? En weet je ook niet meer wat je aan die constante strijd kunt doen? Aarzel niet langer en geef je op voor deze cursus! Door deze cursus te volgen krijg je meer inzicht in het gedrag van je kind. (en je eigen gedrag als reactie daarop!) Ook kun je beter begrijpen hoe en waarom een driftbui ontstaat waardoor je zelf meer begrip voor de situatie kunt opbrengen. En, niet geheel onbelangrijk, op de juiste wijze kunt/gaat reageren. De confrontatie met jezelf is ook heel verhelderend en heeft er bij ons toe geleid dat we nog steeds met (meestal) veel succes de methode van Janneke toepassen. Janneke, nogmaals bedankt!

  5
  Ruby
  Cursus Hooggevoelig & strong-willed Kind
  Geef je op voor deze cursus
  {

  De workshop hooggevoelig en strong willed, was na het volgen van de workshop hooggevoelig kind een extra eye opener. Meer toepasbare tips om met je hooggevoelige en strong willed kind om te gaan. Het schildenmodel
  is een helder en concreet model om na te gaan van waaruit je kind reageert, maar ook wat je eigen reactie is en hoe je deze misschien wel moet aanpassen. De oefeningen die we gedaan hebben lieten mij ervaren hoe ik wel
  en niet moet reageren op mijn hooggevoelige en strong willed kind. Leuk om te doen! De praktische tips en de hand outs zijn vervolgens handig om direct mee aan de slag te gaan. Een leuke, leerzame workshop met een fijne groep. Top Janneke, dank je!

  5
  Susan
  Cursus Hooggevoelig & strong-willed Kind
  Helder en concreet model
  {

  Ik werk zelf al jaren met (zorg)kinderen en heb best wat kennis van opvoedkunde. Maar met mijn eigen zoontje zat ik regelmatig met mijn handen in het haar. Ik ben zó blij dat ik nu met heel andere ogen maar mijn kind en de situatie kijk door de inzichten die ik bij de cursus heb gekregen. Kinderen die hooggevoelig en strong willed zijn hebben gewoon iets anders nodig en door het model van de innerlijke familie snap ik nu ook waarom. Ik ben heel blij met de opgedane praktische kennis en daarnaast was het ook erg leuk om andere ouders te ontmoeten.

  5
  Merel
  Cursus Hooggevoelig & strong-willed Kind
  Zó blij
  {

  Ik heb de cursus als leerzaam ervaren. Het was fijn om met gelijkgestemden ervaringen uit te wisselen. De wijze waarop je de dag aanstuurde heb ik als heel prettig ervaren. Er was voldoende ruimte om persoonlijke ervaringen uit te wisselen. Sommige situaties werden verder uitgediept, wat op een professionele en respectvolle manier gebeurde. Het van te voren opsturen van eigen vragen vond ik fijn. Voor mij zijn deze ook voldoende aan bod gekomen tijdens de cursus. Je voorbereiding en ook je afhandeling achteraf vond ik zeer zorgvuldig. Ik grijp soms nog terug op de informatie die bij de cursus hoort. Een fijn naslagwerk. Kortom: een tevreden cursist :-). Hartelijk dank hiervoor.

  5
  Monique
  Cursus Hooggevoelig & strong-willed Kind
  Als heel prettig ervaren
  {

  We waren al een keer bij Janneke geweest en later hebben we de cursus ook nog gevolgd. Het belangrijkste is dat de aanpak van Janneke echt helpt! Het is fijn om met meerdere ouders die een “hooggevoelig en strong willed” kind hebben de cursus te doen! Wat een feest van herkenning!!

  5
  Gerda
  Cursus Hooggevoelig & strong-willed Kind
  Aanpak die echt helpt!
  {

  Heel erg bedankt voor je training. De dag heeft me veel goede adviezen en handvatten gebracht. We hebben het meteen in de praktijk gebracht en het werkt! Ook voor ons is het nieuw, dus uitproberen, maar zeker de moeite waard!

  5
  Nanda
  Cursus Hooggevoelig & strong-willed Kind
  Goede adviezen en handvatten
  {

  Het model van de innerlijke familie vind ik heel waardevol. Ik ben blij met de inzichten die ik door deze dag heb opgedaan. Graag tot ziens bij een volgende cursus!

  5
  Iris
  Cursus Hooggevoelig & strong-willed Kind
  Heel waardevol
  {

  Al een tijd liep ik met het idee rond dat de gedragingen die ik bij mijn dochter waarnam,  met elkaar samen hingen. De combinatie die Janneke beschreven heeft, voelt als een jas die goed past. Daarmee zijn we er niet maar het model waarmee ze ons inzicht heeft verschaft over hoe het werkt bij onze dochter geeft gereedschap in de koffer die je als ouder met je meedraagt en probeert te vullen. Ik merk dat ik nu moet leren hoe ik dat ‘gereedschap’ goed moet gebruiken, ik heb een start gemaakt om nader kennis te maken met mijn eigen innerlijke familie. Juist dat spreekt me aan. De cursus geeft de ouders tools om het kind beter te begeleiden, en moet je als ouder iets veranderen om je kind te laten leren en groeien.  Daarmee kun je het kind ‘met rust laten’ en je focussen op de boodschap dat het kind goed is zoals het is.
  Dat is fijn want zo is het ook.

  5
  Hanneke
  Cursus Hooggevoelig & strong-willed Kind
  {

  Echt een aanrader als je op zoek bent naar hoe je het beste op jouw hooggevoelige & strong-willed kunt reageren! Zet je de humor in van jouw innerlijke jongetje of past het beter om jouw innerlijke vrouw naar voren te brengen? Praktisch! Fijn om ervaringen met andere ouders te delen!

  5
  Nicole
  Cursus Hooggevoelig & strong-willed Kind

  Aankomende evenementen