“Bewust, speels en liefdevol omgaan met de hooggevoelige aard”

Anderen over de cursus Hooggevoelig & Wilskrachtig kind

Ik wil jou bij deze nog eens héél erg bedanken voor de fantastische en bruikbare cursus. Ik heb er nog geen moment spijt van dat ik die reis heb gemaakt.

Erica

Ik stapte enthousiast binnen bij Janneke’s cursus. Net als zoveel ouders heb ik stapels opvoedboeken verslonden en al een hele goeie opvoedcursus gedaan, dus ik verwachtte eerlijk gezegd geen gouden bergen. Maar! Het heeft mijn kijk op opvoeden, kinderen én op mezelf veranderd. Janneke heeft mij en mijn man een aantal supersimpele manieren gegeven om nog voordat de spreekwoordelijke pan overkookt, onze opties te vergroten. Hierdoor komt het veel minder tot uitbarstingen. Een mooi bijeffect is dat ik het ook toepas in andere relaties en die zijn er ook op vooruit gegaan 🙂 Ik kan deze cursus aanraden aan iedereen die zich wel eens radeloos voelt in de opvoeding van hun kroost.

Desirée

Wat een fantastische cursus! Met het model van de innerlijke familie waar Janneke mee werkt (innerlijk meisje, innerlijk jongetje, innerlijke man en innerlijke vrouw) én de playmobilpoppetjes maakt Janneke perfect inzichtelijk en visueel wat er bij een Hooggevoelig en Strong-Willed kind gebeurt als dit spanning opbouwt, en hoe die spanning zich uit. Maar ook wat er door het soms heftige gedrag van je kind bij jou zelf gebeurt, en hoe jouw eigen reactie dan weer het gedrag van je kind beïnvloedt. Het model van de innerlijke familie geeft echt heel veel inzicht hoe je HG&SW kind in elkaar zit en welke behoeften het heeft. Je leert er ook jezelf beter door begrijpen. In de cursus krijg je duidelijke, concrete handvatten over hoe je je kind kan helpen opgebouwde spanning te ontladen, op een positieve, liefdevolle manier, en je leert hoe je spanning bij jezelf en bij je kind kunt herkennen. Je leert hoe je je kind erkenning kunt geven en het belang hiervan. Ook leer je hoe belangrijk het is om vanuit je hart contact te maken met je kind (i.p.v. alleen met je hoofd). Doordat Janneke de playmobilpoppetjes bij elk praktijkvoorbeeld gebruikt, wordt het allemaal heel begrijpelijk en aanschouwelijk. Je ziet gewoon letterlijk waarom bepaalde reacties wel of niet werken, en door dit éénmaal gezien te hebben, wordt het makkelijker om het ook thuis toe te passen. Ik vond het heel fijn dat theorie en praktijkvoorbeelden elkaar in de cursus afwisselden. Er was veel ruimte voor interactie en ik vond het ook heel fijn en leerzaam om de verhalen van andere ouders te horen! Verder was alles perfect georganiseerd: we konden van te voren aangeven op welke vragen we antwoord wilden hebben (die heb ik ook gekregen), de locatie was prachtig, de lunch heerlijk, en ik waardeer heel erg de uitgebreide hand-out die we achteraf nog kregen. Voor ouders die thuis veel conflicten met hun HG&SW kind hebben, is deze cursus echt een aanrader! Je helpt er niet alleen je kind mee, maar ook jezelf!

Petra

De cursus Hooggevoelig & strong- willed kind was echt een ontzettend inspirerend. Janneke is zeer kundig en weet casussen uit de praktijk feilloos beeldend uit te leggen en inzichtelijk te maken. Janneke maakt gebruik van het model van de innerlijke familie en dit model is eigenlijk op alle intermenselijke interactie te leggen. Aan de hand van dit model maakt ze heel goed inzichtelijk wat er gebeurt bij een kind wat hooggevoelig en strong willed is. Tegelijkertijd kun je met dit model ook naar al het andere gedrag van kinderen (en volwassenen) kijken, ook al er is er geen sprake van hooggevoeligheid en/of strong willed-heid. Hierdoor zie ik nu overal innerlijke meisjes, innerlijke jongetjes, innerlijke mannen en innerlijke vrouwen rondlopen… :-). Daarnaast maakt Janneke op een beeldende manier duidelijk waarom bepaalde reacties wel of juist niet werken, wat meteen praktisch toepasbare handvatten geeft om mee aan de slag te gaan.

Renée

Bij deze, ontzettend bedankt. Bedankt voor de video’s, de cursus en het boek! Wat heeft het ons nu al veel gebracht. Wat hebben we veel geleerd! De rust waar we naar zochten, komt langzaam in ons gezin. Nogmaals ontzettend bedankt!

Marianne

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe dankbaar wij jou zijn. Na het lezen van jouw boek al een enorme verandering in ons gezin en met daarbij de training van afgelopen vrijdag hebben we zo ontzettend veel geleerd. Eindelijk begrijpen we onze dochter van 9 jaar. Mijn man zei: ik hou nu nog veel meer van haar, want oh wat hebben wij haar verkeerd begrepen. Er is weer veel meer harmonie in ons gezin en alleen al het accepteren als ouder dat je kind nu eenmaal is wie ze is,  brengt al enorme verandering. Ook de herkenning van alle verhalen van de andere ouders tijdens de training is al heel fijn. Je legt het goed en duidelijk uit en maakt een groot verschil in heel veel gezinnen.

Sandra

Dagelijks gebruik ik wat ik heb geleerd van Janneke. Zowel de theorie, die me laat begrijpen hoe mijn kind zich voelt, maar ook de praktische tips zijn heel nuttig. In één dag heb ik veel opgestoken, de dag was een hele goede investering in mijzelf, mijn kinderen en mijn gezin als totaal. Heel erg bedankt Janneke!

Machtelt

Ik heb de cursus ‘Hooggevoelig & strong-willed Kind’ gevolgd, omdat ik regelmatig oppas op mijn kleinzoon.
De praktische voorbeelden afgewisseld met theorie en aangevuld door de sprekende mimiek van Janneke maakten deze cursus tot een leerzame dag voor mij. Ik heb niet alleen veel handvaten gekregen voor de opvoeding, maar ook voor mijzelf. Een echte aanrader, niet alleen voor ouders, maar ook voor grootouders.

Engelien

Ik vond de cursus heel openbarend!! Ik herkende er veel van mijzelf in . De uitleg was heel erg duidelijk met de poppetjes. Ik ga het zeker toepassen met mijn kleinzoon die hoogsensitief is en ik heb er ook erg veel aan in mijn werk als pedagogisch medewerkster!

Monique

Fijn om gelijk met eigen ervaringen – en die van medecursisten – te kunnen zien en oefenen hoe het werkt met je innerlijke familie. Heldere uitleg en praktische handvatten. Wat ik erg prettig vond was de psychologische/wetenschappelijke achtergrond van Janneke. Hierdoor werd het geen moment zweverig, maar kregen we juist goed onderbouwde uitleg.

Ankie

Testimonials

Ik heb deze workshop als een grote toegevoegde waarde ervaren: ten eerste omdat ik met zoveel andere ouders was die kinderen hebben zoals ik. De ervaringen die ouders deelden omtrent het gedrag van hun kind leidde tot een “feest der herkenning”. Daarnaast werd er veel uitgelegd met behulp van het zogenaamde ‘schildenmodel’ en dat werd direct toegepast op praktijksituaties die ouders konden inbrengen. Daarmee werd de workshop niet alleen informatief maar ook concreet en vooral interactief. Ik… Read more
Anne

Toekomstige evenementen

Aankomende evenementen