“Bewust, speels en liefdevol omgaan met de hooggevoelige aard”

Themadag “Wilskracht & Motivatie”

Voor ouders van kinderen die vaak in het verzet gaan

Als jouw kind hooggevoelig & strong-willed is, merk je dat je kind niet doet wat jij zegt ‘omdat jij het zegt’, ook niet als je het vriendelijk vraagt, uitlegt of boos wordt. Wat motiveert je kind dan wel? Dit houdt veel ouders van een hooggevoelig & strong-willed kind, bezig. Met de handen in hun haar vragen ouders mij vaak: wat kan ik doen om mijn kind ergens in mee te krijgen?

Tijdens deze themadag:

  • Krijg je inzicht in hoe motivatie werkt bij een kind dat hoogevoelig & strong-willed van aard is.
  • Leer je over het verschil tussen extrinsieke en intrinsieke motivatie en de gevolgen hiervan voor het grootbrengen van je kind.
  • Leer je wat je als ouder concreet kunt doen om de motivatie bij je kind te vergroten.

Uiteraard m.b.v. het verhelderende model van de innerlijke familie!

Eerstvolgende datum

  • Datum:  vrijdag 11 maart 2022
  • Tijd: 10:00-17:00
  • Locatie: BAARN
  • Max. aantal deelnemers Op Locatie: 8
  • Max. aantal deelnemers Online Live: 4
  • Prijs p.p.: 165,- inclusief btw, biologische lunch & materiaal
  • Prijs per koppel: €265,- inclusief btw & materiaal. Een biologische lunch wordt verzorgd.

Inschrijven themadag 11-03-22

INFORMATIE COVID-19

Omdat ik psycholoog ben en het welzijn van gezinnen essentieel is, kunnen de cursussen ook in op locatie doorgaan, mochten de huidige maatregelen na 10-01-22 verlengd worden. We houden ons aan de regels van de Rijksoverheid voor binnenruimtes zoals 1,5 m afstand, vaste plekken en goede ventilatie. Daarom is het aantal deelnemers op locatie beperkt en is het mogelijk om Online Live deel te nemen. Online live betrek ik je net zo goed bij de cursus als op locatie. Het aantal Online Live plekken is beperkt zodat ik voldoende aan elk gezin toe kan komen. De cursus draait immers om de deelnemende gezinnen.

Online Live deelname mogelijk

Het blijft dus mogelijk om ONLINE Live deel te nemen (beperkt aantal plekken i.v.m. maximaal aantal deelnemers per cursus zodat ik voldoende aan elk gezin kan toekomen).  Op deze pagina kun je meer lezen over ONLINE LIVE deelname.

Waarom doet je kind niet wat jij zegt? Extrinsieke en intrinsieke motivatie

Als je kind extrinsiek gemotiveerd is, doet je kind iets omdat jij het zegt. Om je te pleasen, omdat je kind een beloning krijgt, of juist straf.

Als je kind intrinsiek gemotiveerd is, doet je kind iets omdat je kind van binnenuit gemotiveerd is om iets te doen.

Een kind dat “strong-willed’ is, heeft veel vuur van binnen, een sterke drive… Het is bij uitstek een kind met een sterke, intrinsieke motivatie! Dat is goed nieuws. Minder fijn voor jou als ouder, is dat je kind ze net zo sterk intrinsiek gemotiveerd is om iets NIET te doen als je kind dat NIET wil. En dat straffen of belonen NIET of nauwelijks werkt!

De hooggevoelige kant van je kind speelt hierin mee: hoe groter de druk, hoe groter het spanning, hoe groter het verzet.

‘Standaard’ opvoeding werkt niet – hoe dan wel?

Deze kinderen nodigen hun ouders dus uit om het anders aan te pakken dan ouders veelal gewend zijn. Maar de meeste ouders weten niet HOE je dat doet. Dat is niet zo vreemd. Deels omdat opvoeding al decennia lang zo ging (en nog steeds gaat):

De ouders bepaalden, als kind moest je luisteren, als je het niet goed deed, kreeg je straf, als je het wel goed deed, werd je beloond. Dit is wat je dan vaak als kind te horen krijgt: “Omdat ik het zeg!”; “Als je niet blijft zitten, dan krijg je geen toetje!”; “Kindertjes die vragen, worden overgeslagen”.

Inschrijven themadag 11-03-22

 Als je zelf ondervindt dat het extrinsiek motiveren van je kind niet werkt, grijp dan je kans en kom naar deze dag! Ik laat je zien wat je kunt doen om je kind ergens in mee te krijgen, intrinsiek gemotiveerd!

Reacties van deelnemers

Al een tijd liep ik met het idee rond dat de gedragingen die ik bij mijn dochter waarnam,  met elkaar samen hingen. De combinatie die Janneke beschreven heeft, voelt als een jas die goed past. Daarmee zijn we er niet maar het model waarmee ze ons inzicht heeft verschaft over hoe het werkt bij onze dochter geeft gereeedschap in de koffer die je als ouder met je meedraagt en probeert te vullen. Ik merk dat ik nu moet leren hoe ik dat ‘gereedschap’ goed moet gebruiken, ik heb een start gemaakt om … Read more
Hanneke

Toekomstige evenementen