“Bewust, speels en liefdevol omgaan met de hooggevoelige aard”

Donatielezing

Thema: Gelukkig zijn

 • Datum: Woensdag 27 maart 2019
 • Tijd: 19:30, inloop vanaf 19:00
 • Locatie: Tilburg (de precieze locatie wordt nog bekend gemaakt)

Deze donatielezing is een initiatief van kunstenares Sabrina van Bemmelen.

Sabrina schrijft:

“Vraag jij je ook wel eens af hoe het komt dat je kind zo gevoelig en/of wilskrachtig is?
Maak je je zorgen over de toekomst van je kind en of hij/zij het wel gaat redden en kan opgroeien tot een tevreden en ‘gelukkig’ mens..
Denk je na over wat je kind echt van je vraagt?

Ik ben Sabrina van Bemmelen, moeder van een lekker wilskrachtig mannetje van 6 en sinds enkele maanden full-time kunstenares. Enkele jaren geleden, toen nog alleenstaand en werkzaam als gezinsbegeleider, stelde ik mij nog dagelijks dit soort vragen en ik zocht antwoorden. Toen maakte ik kennis met psychologe en schrijfster Janneke van Olphen. Janneke benadert (hoog)gevoeligheid en wilskracht vanuit het model van de innerlijke familie (van Arienne Klijn). Een feest van herkenning en hierdoor leerde ik op een andere manier naar mijzelf en opvoeding te kijken.

Gezinnen die het extra moeilijk hebben

Sinds de kennismaking met Janneke wil ik iedereen die met opvoeding (maar ook met de verschillende kanten van zichzelf) worstelt de visie en het model, enigszins subtiel, maar enthousiast onder de snufferd duwen…Door de jaren heen dacht ik regelmatig aan de kinderen van gezinnen die het extra moeilijk hebben waardoor afstemming een nog grotere uitdaging is.. eenoudergezinnen, gezinnen met financiële problemen etc.…

Ik heb Janneke een idee voorgelegd waarin ook deze gezinnen betrokken worden en ze was enthousiast om een lezing te geven met dit goede doel. Hoe gaaf!!

Voor niets mee

Van de mensen die geïnteresseerd zijn vragen we om ook verder te kijken dan hun eigen gezin.. Van diegenen die een toegangskaart kopen vragen we om iemand mee te vragen die ook worstelt met het ouderschap..(partner, vriendin, buurvrouw…) Diegene mag voor niets mee..
Daarnaast zullen er plekken zijn voor mensen die vanuit hulpverlening worden voorgedragen.”

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Je koopt een toegangskaart. Er zijn 40 kaarten beschikbaar
 • 1 toegangskaart geeft toegang voor 2 personen. Je kunt dus 1 iemand meenemen.
 • Per toegangskaart ontvang je één exemplaar van het boek “Het hooggevoelige kind met een sterke wil” (t.w.v. 19,95)
 • Het bedrag dat we overhouden na aftrek van de kosten voor de lezing, zal besteed worden aan het doneren van het boek ‘Het hooggevoelige Kind met een sterke Wil’ aan ouders/verzorgers die het extra moeilijk hebben en die vanuit de hulpverlening worden voorgedragen.
 • Tijdens de lezing maakt iedere aanwezige kans op een kinderportret van 70cmx90cm op doek of rijstzak, gemaakt door Sabrina van Bemmelen.
 • Voor elk persoon staan een drankje en een amuse klaar!
 • Kosten toegangskaart (voor 2 personen): €37,50

Toegangskaart kopen

 • Stuur een e-mail naar: sabrinavanbemmelen@gmail.com met:
  • Je naam,
  • De naam van diegene die je meebrengt,
  • Je mobiele telefoonnummer (i.v.m betaling via tikkie).
 • Sabrina stuurt je dan een tikkie. Als deze is voldaan, dan is de inschrijving compleet en ontvang je een bevestigingsmail van Sabrina.
 • Werk je in de hulpverlening en begeleid je iemand waarmee je wilt komen, stuur Sabrina dan een email vanuit je werkmail. Ik inventariseer eerst de vraag en kan dan per organisatie/begeleider bekijken hoeveel kaarten beschikbaar gesteld worden. Dit laat ik dan voor 1 maart weten.

Thema Gelukkig zijn

Hooggevoelige kinderen met een sterke wil, zijn vanuit hun sterke wil vaak ‘rupsjes nooitgenoeg’. Ze weten goed wat ze willen, wat ze interesseert, waar ze meer over willen ontdekken. Dat is aan de ene kant een bron van vreugde, aan de andere kant kan het ‘nooit-genoeg’ het geluk ook in de weg staan. Ook omdat die ‘honger naar meer’ de hooggevoelige kant teveel kan worden. Een hooggevoelig kind met een sterke wil raakt vaak sneller overspoeld door prikkels die het kind zelf opzoekt.

Gelukkig zijn komt niet uit de lucht vallen, je hebt er best veel invloed op. De vraag is alleen: ben je bewust van hoe je hier invloed op hebt?  Tijdens deze lezing geeft Janneke je hiervoor praktische inzichten en handvatten die je direct kunt toepassen.

Je bent van harte welkom!

Sabrina van Bemmelen & Janneke van Olphen

 

Testimonials

Ik werk zelf al jaren met (zorg)kinderen en heb best wat kennis van opvoedkunde. Maar met mijn eigen zoontje zat ik regelmatig met mijn handen in het haar. Ik ben zó blij dat ik nu met heel andere ogen maar mijn kind en de situatie kijk door de inzichten die ik bij de cursus heb gekregen. Kinderen die hooggevoelig en strong willed zijn hebben gewoon iets anders nodig en door het model van de innerlijke familie snap ik nu ook waarom. Ik ben heel blij met de opgedane praktische kennis en daarnaas...
Merel

Toekomstige evenementen