Themadag “van Faalangst naar Leerplezier”
Voor ouders van kinderen die angstig zijn om fouten te maken
Kinderen die hooggevoelig van aard zijn, stellen zichzelf vaak hoge eisen. Ze leggen de lat hoog voor zichzelf, zijn angstig om niet te voldoen, kunnen flink overstuur of driftig worden als iets niet lukt. Ze zien er vaak tegenop om nieuwe dingen uit te proberen, zijn angstig om te falen. Er mag niets mis gaan! Dat is best moeilijk om te zien als ouder, want je ziet dat dit ten koste gaat van ontspanning en plezier in leren bij je kind. “Als je nou wat minder hoge eisen aan jezelf zou stellen, dan zou het zoveel fijner zijn voor je!”. Hoe krijg je dat voor elkaar? Het fijne is: het kan! En nog op een leuke manier ook!
Eerstvolgende datum:
- VRIJDAG 28 februari 2025
- Tijd: 10:00-17:00
- Locatie: BAARN
- Prijs p.p.: 175,- inclusief btw, biologische lunch & materiaal
- Prijs per koppel: €275,- inclusief btw & materiaal. Een biologische lunch wordt verzorgd.
- Max. aantal deelnemers: 12
- Als je de themadag liever ONLINE LIVE volgt, dan dit. Het maximale aantal deelnemers blijft hetzelfde omdat ik voldoende aan elk gezin toe wil komen. Online Live word je net zo bij de cursus betrokken als op locatie.
Wat ga je leren?
- Je krijgt inzicht in hoe die veeleisendheid, de angst om fouten te maken, bij je kind (en wellicht ook bij jezelf) is ontstaan (je wordt hier niet mee geboren).
- Je leert, heel concreet, wat je als ouder kunt doen zodat je kind (en/of jijzelf) minder angstig wordt om fouten te maken, minder perfectionistisch wordt en weer plezier krijgt in het aanleren van nieuwe dingen.
- Je leert dit toe te passen op situaties die jij meemaakt.
- Voor de ouders ddie dit thema ook bij zichzelf herkennen: doordat je zelf anders met ‘fouten maken’ leert omgaan, zul je merken dat jij ook meer ontspant en plezier krijgt in wat je doet!
Uiteraard m.b.v. het verhelderende model van de innerlijke familie!
Voorbeelden
Lara wil niet leren fietsen. Ze zegt dat ze het niet kan. Sowieso zegt ze standaard: “dat wil ik niet” als je haar vraagt iets nieuws te proberen.
Robin heeft al van allerlei sporten geprobeerd. Hij begint ergens enthousiast aan, maar zodra hij merkt dat hij het nog niet kan, haakt hij weer af. Hij is dan niet meer naar training te krijgen.
Claartje doet altijd heel erg haar best. Ze heeft dan in haar hoofd zitten hoe bijvoorbeeld een tekening eruit moet komen te zien. Als het er dan niet helemaal uit ziet zoals ze voor ogen had (en dat is vaak het geval), raakt ze overstuur. De tekening wordt verscheurd en ze is dan niet makkelijk te troosten.
Tom haalt steeds grappen uit in de klas. Met zijn clowneske gedrag, leidt hij behoorlijk af.
Als je dit thema herkent bij je kind en/of bij jezelf: grijp dan je kans en kom naar deze dag! Ik laat je zien wat je kunt doen zodat je kind en/of jijzelf ‘fouten maken’ heel anders gaat ervaren en weer plezier krijgt in nieuwe dingen doen. Je bent van harte welkom!
Rechts op deze pagina kun je reacties lezen van ouders die de themadag inmiddels gevolgd hebben.
Je bent van harte welkom!