- “Wees niet zo soft, je werkt dat gedrag zelf in de hand!”
- “Pak dat kind toch eens aan!”
- “Als het mijn kind zou zijn…”
Als ouder van een kind dat zich regelmatig anders gedraagt dan de meeste andere kinderen, krijg je vaker te maken met meningen, oordeel en afwijzing. Dus ook als ouder van een kind dat hooggevoelig of hooggevoelig & strong-willed van aard is. Natuurlijk merkt je kind dit zelf ook!
Kinderen, en zeker kinderen die in hoge mate gevoelig zijn, worden hier vaak onzeker van. Ze kunnen het gevoel krijgen dat ze niet voldoen. Als ouder kun je ook onzeker worden, aan jezelf gaan twijfelen. Of boos en opstandig worden omdat mensen oordelen zonder te begrijpen wat er speelt. Sommige ouders voelen zich eerder machteloos: wat valt hier nou tegen te doen?
Waardevol om van te leren
Hoe dan ook: oordeel en afwijzing roepen vaak veel emoties op, bij zowel de ouder als het kind, en zeker als het over je kind gaat! Daarom is het ook zo waardevol om hier eens goed bij stil te staan. Want van je grootste frustraties, kun je het meeste leren. Dan heb je er tenminste wat aan! Dat gaan we dan ook doen tijdens de themadag ‘Omgaan met oordeel en afwijzing’.
Wat ga je leren?
In een notendop: je leert hoe je rustig op jezelf kunt vertrouwen, ook al heb je met oordeel en afwijzing te maken. Je leert hoe je vanuit deze rust kunt reageren naar degene die (ver)oordeelt. Je leert ook hoe je dit vervolgens aan je kind kunt leren.
Ik heb mezelf dit eigen gemaakt de afgelopen jaren en het is één van de grootste cadeaus die ik mezelf heb gegeven. Ik breng het met liefde aan je over!
Dit is best een zwaar thema, maar ik kan je verzekeren dat we juist op deze dag veel zullen lachen!
Uiteraard doe ik dit weer m.b.v. het verhelderende en praktische model van de innerlijke familie (zie ook de gratis video cursus).
Op welke vragen krijg je o.a. antwoord?
- Oordeel en afwijzing: wat zegt dat eigenlijk?
- Oordeel en afwijzing: wat kan het allemaal met je doen?
- Wat kun je van oordeel en afwijzing leren?
- Als oordeel en afwijzing je onzeker, boos of machteloos doen voelen: wat is er voor nodig om je weer rustig en in vertrouwen te voelen?
- Reageren op degene die (ver)oordeelt: wat zijn je mogelijkheden? Hoe kun je op een opbouwende manier reageren?
- Hoe kun je hetgeen wat je leert, vertalen naar je kind? Praktische handvaten.
Praktische informatie
- Vrijdag 18 maart 2016
- Tijd: 10:00-17:00
- Locatie: Soest
- Max. aantal deelnemers: 15
- Prijs p.p.: 150,- inclusief btw, biologische lunch & materiaal
- Vroegboekkorting tot 9-01-2016: €30,-
- Prijs per koppel: €240,- inclusief btw, biologische lunch & materiaal