“Bewust, speels en liefdevol omgaan met de hooggevoelige aard”

Workshop ‘Hooggevoelig & strong-willed ‘

Hooggevoelig-strong-willedVoor ouders van een hooggevoelig kind dat prikkels opzoekt (sensation seeker)

 • Is jouw kind snel onder de indruk en zoekt het tegelijkertijd juist indrukken op?
 • Is jouw kind het ene moment intens teder en schopt het ‘t volgende moment haast een gat in je deur?

Voor wie?

Deze workshop is speciaal voor ouders van een hooggevoelig kind dat tegelijkertijd strong-willed is. Het wordt ook wel het extraverte, hooggevoelige kind genoemd of de sensation seeker. Meer kenmerkend gedrag lees je in het blog ‘Kenmerken van een hooggevoelig & strong-willed kind

Waarom?

Een hooggevoelig kind dat ook strong-willed is, wil graag van alles ondernemen. Dat gaat vaak ten koste van de behoefte aan rust en ontspanning die je kind juist extra nodig heeft omdat het hooggevoelig is. Deze combinatie aan eigenschappen (hooggevoelig en strong-willed) komt bij 1 op de 5 hooggevoelige kinderen voor en is moeilijker te herkennen. Terwijl een juiste aanpak voor hen zo belangrijk is. Verhelderend uitleg over dit type hooggevoelig kind lees je in deze blog.

Wat ga je o.a. leren?

 • Wat de specifieke behoeftes zijn van je hooggevoelige, strong-willed kind.
 • Corrigeren zonder te bruskeren.
 • Emotionele uitbarstingen en driftbuien opvangen.
 • Hoe je (samen met je kind) kunt voorkomen dat je kind overprikkeld raakt.
 • Waarom deze combinatie zo sterk is en tegelijkertijd zo kwetsbaar.
 • Hoe je strijd voorkomt.
 • Aanwijzingen voor op school.

De workshop is zowel inzichtgevend als praktisch.  Je gaat aan de slag met de interactie tussen jou en jouw kind, dus jouw situatie. Een prettige interactie tussen jou en je hooggevoelig & strong-willed kind krijg je niet door een paar losse handvatten toe te passen. Wel door een samenhangend geheel aan handvatten, vaardigheden en houding in te zetten. Dat is wat je tijdens de workshop leert.

Welke resultaten mag je verwachten?

Je begrijpt je kind veel beter en je kind voelt zich veel beter begrepen. Je weet hoe jouw strong-willed, hooggevoelige kind toch de nodige rust en ontspanning kan krijgen. En last but not least: er is weer rust in plaats van strijd!

Deelname kosten en inschrijving

 • € 150 inclusief btw, biologische lunch en materialen
 • € 240 per koppel
 • Locatie: Soest
 • Eerstvolgende datum: zaterdag 14 juni 2014 van 10:00 – 17:00

[otw_shortcode_button href=”https://gevoeligheidgrootbrengen.nl/agendas/agenda-hooggevoelig-en-strong-willed/” size=”medium” bgcolor=”#69ba00″ icon_position=”left” shape=”round”]DATA & INSCHRIJVING[/otw_shortcode_button]

Reacties van deelnemers:

Karin:

“Ik vond de workshop leerzaam, interessant en gezellig. Het was alleen al prettig om te merken dat je niet de enige bent die soms met de handen in het haar zit en het zo graag goed wil doen. We hebben beide meer begrip gekregen voor onze kinderen, maar óók voor onszelf en elkaar. En we hebben er ook lol om; mijn man spreekt me regelmatig aan met ‘ hé klein jochie, ben je daar weer?’ als ik me onrustig en iets te ondernemend gedraag :-). Het opvoeden van een kind met sterke wil en een hoge gevoeligheid blijft een uitdaging, maar er is zeker meer verbinding en rust in huis.”

Titia:

“Herken je je kind in de kenmerken van hooggevoelig en strongwilled en wil je geen strijd meer met je kind? Twijfel niet langer en volg deze workshop van Janneke!!!
Door te werken met  de innerlijke familie krijg je zoveel inzichten en weet je waarom jouw kind zo reageert en wat hij/zij nodig heeft.  Maar ook wat jij als ouder nodig hebt en waarom jij weer zo reageert op jouw kind.
Ook de ervaringen van andere ouders zijn prettig om te horen. Je bent niet de enige ouder die worstelt. Janneke weet als ervaringsdeskundige en psycholoog heel goed welke tools je als ouder nodig hebt.
Het was een intensieve workshop, maar o zo leerzaam en de tools die je krijgt zijn makkelijk in te zetten en het meest belangrijke ze werken! Sinds ik de workshop gevolgd heb en we zijn nu een paar weekjes verder, is het zoveel relaxter in huis en heeft mijn dochter geen driftbuien meer gehad. Echt ongelooflijk.  Ook hebben we medewerking van school gekregen, want daar is met  begrip van de leerkracht en een paar kleine aanpassingen ook veel winst te behalen.
Ik vind het echt een bijzondere ervaring en daarom raad ik je deze workshop (zeker als je zelf ook hooggevoelig bent) van harte aan!!”

Tirza:

“De workshop en het ontmoeten van andere ouders met strong willed kinderen is zo’n boost voor je zelfvertrouwen ondere andere door de vele bruikbare tips uitgelegd door zeer herkenbare situaties. Het thuis toepassen geeft veel meer rust en resulteert in een gelukkigere dochter en moeder! Het praten met andere ouders in deze situatie voelt echt als thuiskomen. Een enorme aanrader als je het belang van je kinderen duidelijke handvaten wilt krijgen.”

Mirjam:

Deze workshop heeft ons laten inzien wat er achter de boze en dwarse kant van onze dochter zit en hoe je daar mee om kan gaan. Ik vond het leuk dat ondanks mijn pedagogische achtergrond op mijn werk, Janneke ons op een andere manier naar onze dochter laat kijken en we weer handvatten en tips hebben gekregen om mee verder te gaan.

Ruby:

Herken je je kind in de punten die Janneke opsomt?
En weet je ook niet meer wat je aan die constante strijd kunt doen? Aarzel niet langer en geef je op voor deze cursus! Door deze cursus te volgen krijg je meer inzicht in het gedrag van je kind. (en je eigen gedrag als reactie daarop!) Ook kun je beter begrijpen hoe en waarom een driftbui ontstaat waardoor je zelf meer begrip voor de situatie kunt opbrengen. En, niet geheel onbelangrijk, op de juiste wijze kunt/gaat reageren. De confrontatie met jezelf is ook heel verhelderend en heeft er bij ons toe geleid dat we nog steeds met (meestal) veel succes de methode van Janneke toepassen. Janneke, nogmaals bedankt!
Groetjes Ruby (cursus gevolgd juni 2013)

Susan:

“De workshop hooggevoelig en strong willed, was na het volgen van de workshop hooggevoelig kind een extra eye opener. Meer toepasbare tips om met je hooggevoelige en strong willed kind  om te gaan. Het schildenmodel is een helder en concreet model om na te gaan van waaruit je kind reageert, maar ook wat je eigen reactie is en hoe je deze misschien wel moet aanpassen. De oefeningen die we gedaan hebben lieten mij ervaren hoe ik wel en niet moet reageren op mijn hooggevoelige en strong willed kind. Leuk om te doen! De praktische tips en de hand outs zijn vervolgens handig om direct mee aan de slag te gaan. Een leuke, leerzame workshop met een fijne groep. Top Janneke, dank je!”