“Bewust, speels en liefdevol omgaan met de hooggevoelige aard”

Workshop Hooggevoelige ouders

Voor hooggevoelige ouders die verder willen komen

Workshop voor hooggevoelige ouders

 • Wil je vaker ontspannen kunnen reageren?
 • Meer van je ouderschap kunnen genieten?

 Voor wie?

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor ouders die hooggevoelig zijn. Die met de komst van hun kind opnieuw met zichzelf geconfronteerd worden. Ouders die zichzelf in de hand willen nemen omdat ze ontspannen willen kunnen genieten van hun ouderschap.

Waarom?

Je raakt zelf snel overprikkeld en kunt dan niet veel hebben. Je reageert geprikkeld / snauwerig naar je kind en vervolgens baal je van jezelf: je vindt dat je zo geen goede ouder bent! Hierdoor raak je nog meer gespannen en neemt de kans op een nieuwe snauw juist toe. Je draait rond in een cirkel. Veel hooggevoelige ouders hebben hier last van. Ook van veel van jezelf eisen waardoor je ontevreden en verdrietig bent. En je moe en gespannen voelen waardoor je juist slecht slaapt. Nu je kinderen hebt, is dit extra confronterend. Zeker als je kind ook hooggevoelig is. Tijd om de cirkel te doorbreken en twee vliegen in één klap te slaan. Want als het jou lukt om beter om te gaan met je eigen hooggevoeligheid, ben je meteen een mooi voorbeeld voor je kind.

Wat ga je o.a. leren?

 • De cirkel doorbreken.
 • Het schildenmodel  om jezelf beter te begrijpen en meer speelruimte te creëren.
 • Hoe je overprikkeling bij jezelf voorkomt.
 • Spanningen loslaten en jezelf opladen (zowel lichamelijk als energetisch)
 • Eisen en overtuigingen loslaten.
 • Met compassie waarnemen.
 • De balans vinden tussen ontspannen en ondernemen.

Het is de bedoeling van deze workshop dat je kunt toepassen wat je leert. Daarom zul je veel gaan oefenen en ervaren. Tegelijkertijd hebben de oefeningen die je aanleert gelijk effect. Hierdoor ervaren de deelnemers de workshop als voedend, ontspannend en rustgevend.

Welke effecten mag je verwachten?

Je weet hoe je de cirkel kunt doorbreken en daarmee hoe je goed voor jezelf zorgt.  Met de inzichten en handvatten die je tijdens de workshop krijgt aangereikt, kun je meer genieten van je ouderschap. En laat intens genieten nu juist een kenmerk zijn van hooggevoeligheid…

Deelname kosten en inschrijving

 • €150 inclusief btw en lunch.
 • Locatie: Soest
 • Eerstvolgende datum: zaterdag 7 juni van 10:00 – 17:00

[otw_shortcode_button href=”https://gevoeligheidgrootbrengen.nl/agendas/agenda-hooggevoelige-ouders/” size=”medium” bgcolor=”#69ba00″ icon_position=”left” shape=”round”]DATA & INSCHRIJVING[/otw_shortcode_button]

Reacties van deelnemers:

Martijn:

“Een spiegel en een kleurenpalet, dat is wat ik heb gekregen tijdens de workshop. De spiegel heeft mij laten zien dat ik onderdeel ben van de vicieuze cirkel waar ik vaak in terecht kom en dat ik deze zelf kan doorbreken. Het kleurenpalet heeft mij een variëteit aan mogelijke reacties gegeven en hoe ik met situaties om kan gaan; ik weet nu dat er niet maar 1 mogelijke reactie is voor iets maar dat deze situatie- en persoonsafhankelijk is. Het was voor mijzelf fijn om te zien dat er veel mensen zijn met soortgelijke uitdagingen en het is nog mooier dat er zo open over wordt gesproken.”

Joyce:

“Bij de basisworkshop, waar ik heen ging voor mijn oudste dochter, realiseerde ik me pas goed dat ik zelf ook hooggevoelig ben. Om meer te leren over hooggevoeligheid heb ik deelgenomen aan de workshop ‘Hooggevoelige ouder’. En wat ik merk is dat het bewustwordingsproces flink heeft doorgezet na beide workshops. Ik heb er geleerd hoe ik meer bij mij zelf kan blijven. En dat het oké is om gevoelig te zijn. Door de kennismaking met mijn ‘innerlijke familie’ heb ik me gerealiseerd hoe ik in bepaalde (stressvolle) situaties reageer. Door deze bewustwording kan ik er nu ook mee aan de slag om dit te veranderen. Zowel de locatie als de groep als een workshop met Janneke is een hele fijne ervaring geweest. De sfeer voelt vertrouwd en veilig, waardoor ik ruimte ervaar om mijzelf te kunnen zijn. Janneke bedankt voor deze mooie ervaring!!”

Anne:

“De Workshop Hooggevoelige ouders heeft mij weer veel nieuwe inzichten gegeven. Het schildenmodel geeft weer een nieuwe kijk op hoe ik als mens reageer in bepaalde (stress)situaties en hoe ik dit kan doorbreken. De concrete tips/akties die besproken worden, zijn voor mij heel bruikbaar in mijn dagelijkse leven. Al met al een hele inspirerende dag in een hele veilige omgeving. Janneke, nogmaals bedankt !”

Petra:

“De workshop was leerzaam, ontspannend en herkenning.
Het schildenmodel is verhelderend en helpt om uit je cirkel te stappen. Herken en erken.. je innerlijke familie. Heel leuk en leerzaam!
Ontspannend door de oefeningen tussendoor. Ademshalingsoefeningen, rustmomenten en heerlijke biologische lunch !
Herkenning. Tussen wildvreemden zitten maar zoveel punten van herkenning dat het ook heel vertrouwd voelde. Heel bijzonder.”

Natascha:

“Sinds een jaartje ben ik er achter dat óók ik, net als mijn kinderen, hoogsensitief ben. Deze confrontatie zorgt er momenteel voor dat ik daar vooral last van heb. Je gaat veel dingen vanuit een nieuw perspectief bekijken en herbeleven. Daarom besloot ik eerst mezelf te helpen, in de hoop dat ik daardoor beter in staat zal  zijn om er op de juiste manier te zijn voor mezelf én voor mijn kinderen. Het schildenmodel dat Janneke gebruikt in de workshop Hooggevoelige Ouders, is toegankelijk en leuk om mee bezig te zijn. Het gaf mij nieuwe inzichten over hoe je in balans kan komen/blijven -wat voor mij als hsp erg belangrijk is. Verder gaf de workshop mij praktische handvatten om verandering tot stand te brengen. Het heeft nog wat tijd nodig, maar ik herken al beter wanneer ik uit balans raak en kan dan tijdig bijsturen. Mijn belangrijkste inzicht vanuit deze workshop is, dat er inderdaad een manier is om hoogsensitiviteit een normale plek in je leven te geven. Zonder dat je te beschermend, te vermijdend of te zweverig wordt.”

Marloes

“Ik vond de workshop heel waardevol, vooral de herkenning is heel fijn. Ik kan me nu vaak uit de cirkel halen en dat voelt heel erg goed.”

Yvon

“Het was voor mij een zeer waardevolle dag. Door het werken met de schilden krijg je veel meer inzicht in jezelf. Waarom je op bepaalde manieren reageert en wat je kunt ondernemen om daar verandering in te brengen. De dag heeft er bij mij voor gezorgd dat ik over een bepaalde streep werd getrokken. Er vielen genoeg “kwartjes”.  Voor mij was het duidelijk dat ik verandering in mijn situatie moest brengen en eerlijk gezegd wist ik dat natuurlijk al veel langer maar ik ben o zo eigenwijs, hardleers, levend op wilskracht….. zonder daadwerkelijk te luisteren naar gevoel,  hoe je het ook maar wil noemen. Deze dag gaf wel de uiteindelijke doorslag.”

Lisette

“Het maakt een hoop los en je wordt gedwongen om eerst goed naar jezelf te kijken vanuit welk schild je doorgaans acteert en welke overtuigingen je daarbij hebt. Aan de slag!”

Mathilde

“Het schildenmodel is praktisch, makkelijk toepasbaar en verhelderend. En wat het voor mij helemaal fijn maakt, is dat ik nu herken dat het om verschillende aspecten van mijzelf gaat. In de therapieën die ik volgde, probeerde ik altijd mezelf als geheel te veranderen. Een onmogelijke opgave 😉 Door de schilden zie ik de dingen nu in het juiste perspectief en ook het onderlinge verband. Zo logisch allemaal!”