“Bewust, speels en liefdevol omgaan met de hooggevoelige aard”

Workshop Hooggevoelig kind

Leren wat je kunt doen om het zelfvertrouwen en het zelfvertrouwen bij je hooggevoelig kind te ontwikkelenWorkshop voor ouders van hooggevoelig kinderen

 

  • Wil je jouw hooggevoelig kind beter leren begrijpen?
  • Praktische inzichten en antwoorden krijgen op vragen over de omgang met je hooggevoelig kind?

Voor wie?

Deze workshop is voor ouders die hun kind en de eigenschap ‘hooggevoeligheid’ beter willen begrijpen. Ouders die nieuwe, verfrissende en waardevolle handvatten voor in de dagelijkse praktijk aangereikt willen krijgen. Ouders die ervaringen willen uitwisselen met andere ouders van een hooggevoelig kind.

Waarom?

Je wilt dat je kind tot zijn of haar recht komt, een positief zelfbeeld ontwikkelt, opgroeit tot een gelukkig mens. Maar je kind raakt gemakkelijk overprikkeld en reageert in jouw ogen of in de ogen van anderen vaak overgevoelig. Je wilt hier goed mee omgaan en tegelijkertijd genieten van het ouderschap.

Goed leren omgaan met je (hoog)gevoelige kind is waardevol voor zowel je kind als jezelf als je gezin als geheel. Je voorkomt hiermee veel spanning en creëert juist ontspanning en vele, gelukkige momenten.

Wat komt er onder andere aan bod?

  • Kenmerken van hooggevoeligheid oftewel hoogsensitiviteit.
  • Welk gedrag hoort bij hooggevoeligheid en welk gedrag juist niet?
  • Het schildenmodel (innerlijke familie).
  • Overprikkeling – hysterische buien
  • Wanneer stel je grenzen en wanneer stel je gerust?
  • Cases die ouders inbrengen / vragen die ouders hebben

Welke resultaten kun je verwachten?

Je kunt het gedrag van je kind veel beter plaatsen en bovendien heb je vele praktische adviezen gekregen waarmee je thuis direct aan de slag kunt. Je kind, jezelf en je gezin als geheel zullen hier de vruchten van plukken. Doordat je tijdens de workshop ook andere ouders van hooggevoelige kinderen ontmoet, voel je je gesteund in het feit dta je niet de enige bent!

[otw_shortcode_button href=”https://gevoeligheidgrootbrengen.nl/agendas/agenda-workshop-hooggevoelig-kind/” size=”medium” bgcolor=”#69ba00″ icon_position=”left” shape=”round”]Data & Inschrijving[/otw_shortcode_button]

 

Reacties van deelnemers: 

Erica:

Bedankt voor de geweldige workshop Hooggevoelig Kind. In drie uur tijd zoveel inzicht gekregen in hooggevoeligheid en veel waardevolle tips hoe daar in de praktijk mee om te gaan. Veel herkenning ook bij de verhalen van andere ouders. Vooral het model van de innerlijke familie heeft mij duidelijk gemaakt welk effect mijn gedrag heeft op het gedrag van mijn kind. En direct dezelfde dag toegepast: mijn kind is met een positief gevoel gaan slapen zonder toestanden en ik had een gelukkige avond.
Wat de workshop mij ook heeft gebracht, is om hooggevoeligheid als een positieve eigenschap te zien. De ene mens is nu eenmaal sensitiever ingesteld dan de ander, net zoals er andere karaktereigenschappen zijn die de één wat meer heeft dan een ander.

Margriet:

Ik ben super enthousiast over je workshop! Het model is zo overduidelijk en n.a.v. de praktijkvoorbeelden zo goed toepasbaar. Zelf vond ik de verschillende gedragstypen, de herkenning van overprikkeling van je eigen kind en je rol als ouder (vooral deze) om hier mee om te gaan zeer verhelderend. Het effect binnen ons gezin was dezelfde dag al merkbaar, geweldig! We hebben een geweldig weekend gehad, terwijl dit vaak een uitlaatklep is voor een groot aantal prikkels die gedurende de week ‘opgespaard’ zijn en die de rustmomenten tot hectiek kunnen omturnen. De meerwaarde voor ons was dat we met z’n tweeën bij de workshop waren, dit versterkt het effect! Ik ben zo blij met de verandering!

Jeanine:

Mijn man en ik zijn naar de workshop geweest over Jij en je hooggevoelige kind. Onze vraag was of onze dochter hooggevoelig is en hoe we hier mee om kunnen gaan. De avond was inspirerend voor ons! De opsomming van kenmerken bij hooggevoelige personen zijn zo herkenbaar gebleken voor ons. En de uitgebreide uitleg over de innerlijke familie gaf ons zoveel mooie en duidelijke inzichten over onszelf en over onze drie dochters!

Anne:

Ik heb deze workshop als een grote toegevoegde waarde ervaren: ten eerste omdat ik met zoveel andere ouders was die kinderen hebben zoals ik. De ervaringen die ouders deelden omtrent het gedrag van hun kind leidde tot een “feest der herkenning”. Daarnaast werd er veel uitgelegd met behulp van het zogenaamde ‘schildenmodel’ en dat werd direct toegepast op praktijksituaties die ouders konden inbrengen. Daarmee werd de workshop niet alleen informatief maar ook concreet en vooral interactief. Ik heb de avond als een liefdevolle confrontatie ervaren die, mits je hem aangaat, enkel en alleen kan leiden tot onvoorwaardelijke liefde voor je kind, ongeacht zijn of haar gedrag. Na drie volle uren ging ik huiswaarts met enorm veel energie, (zelf-)vertrouwen en zin om mijn kind te zien. Echt te zien.

Karin:

” De workshop heeft mij meer inzicht in de belevingswereld van mijn kind gegeven. Het helpt mij mijn kind te accepteren zoals ze is, haar te waarderen voor wie ze is en te laten zijn wie ze is”

Joyce:

Ik heb de Basisworkshop “Jij en je hooggevoelig kind” gevolgd, omdat ik weinig wist over hooggevoeligheid. Ik had vermoedens dat mijn dochter hooggevoelig is. Bij deze workshop heb ik veel geleerd over wat hooggevoeligheid is. En heeft mij het inzicht gegeven dat mijn dochter hooggevoelig is. Verrassend vond ik om te zien dat ze het van geen vreemde heeft, nl mijzelf.
Ik vond het fijn dat ik tijdens de workshop met zoveel gelijkgestemden was. De sfeer was ontspannen en er was veel ruimte voor eigen inbreng. Kortom, ik heb er veel aan gehad.

Mariken:

Ik vroeg mij af of de basisworkshop wel nuttig voor mij zou zijn, aangezien ik al een tijd bekend ben met het begrip ‘hooggevoeligheid’. Het bleek heel nuttig te zijn! Het heeft mij weer verder geholpen in de omgang met mijn dochtertje van 6 en mijzelf. Janneke legt op een prettige manier ‘de theorie’ uit en verder worden er concrete voorbeelden en oplossingen gegeven waar je echt verder mee kan. Voor mijn man was de workshop juist verhelderend omdat hij er niet zoveel van begrijpt. Ik ben dan ook heel blij dat hij zich er voor open stelt en het niet afdoet als onzin. Ik kan iedereen aanraden om er samen naar toe te gaan, omdat je het op die manier zelf kan ervaren en toepassen.
Bedankt Janneke voor deze leerzame ervaring!

Mathanje:

“De ‘Basisworkshop Hooggevoelig kind’ was een feest van herkenning. Het heeft mij heel veel inzichten gegeven over mijzelf als ouder en de belevingswereld van mijn kinderen. Janneke heeft met het schildenmodel een prachtige methode waarmee je op eenvoudige en humoristische wijze inzicht krijgt in het gedrag en gevoel van je kind, maar ook zeker van jezelf! Janneke is overduidelijk een professional en ervaringsdeskundige en echt expert op het gebied van hooggevoeligheid. Ze heeft een open en rustige manier van kennis overdragen. Daarbij geeft ze hele bruikbare tips en adviezen voor dagelijkse situaties.
Herken je jouw kind in de beschrijving van een hooggevoelig kind? Dan is deze basisworkshop de perfecte manier om je kind beter te leren begrijpen.”

Samantha:

Via twitter ben ik in contact gekomen met gevoeligekids, door de tweets&tips die Janneke gaf, heb ik me aangemeld voor de basisworkshop.
Hoe fijn is het om bevestigd te krijgen, dat er meer ouders met dezelfde ‘problemen’ worstelen bij een hooggevoelig kind. Het leren begrijpen, waarom juist jouw kind zo reageert in bepaalde situaties.
Dankzij de workshop heb ik nog meer inzichten gekregen, voor onze dochter, maar ook voor mezelf als HSP. Het schildenmodel werkt hier helemaal uitstekend bij. Zelfs voor onze niet hooggevoelige zoon pas ik deze methode toe, en het werkt echt. Janneke is zeer kundig en persoonlijk, en door de informele sfeer tijdens de workshop, voel je je gelijk op je gemak bij haar.  
Mijn hooggevoelige kind mag gezien worden en wat wil ik haar daar graag bij helpen !!

Lisette:

Eye-opening, praktisch en totaal niet zweverig. To the point, fijn om te praten over wat je voelt maar niet met iedereen zo maar kunt delen. Op naar een vervolg en voor mij is dat aan de slag met mezelf!

Ineke:

Ik vind de workshop een echte aanrader voor ouders die meer willen weten over hun hooggevoelige kind, en wat het grootbrengen van een hooggevoelig kind met zich mee kan brengen. Janneke is overduidelijk een professional: ze presenteert op een duidelijke en overzichtelijke manier, heeft verstand van zaken en kan heel goed luisteren. Haar nuchtere en praktische manier van aanpak kwam heel prettig over. De tips die ik tijdens de workshop heb gekregen zijn handig, ik ga er zeker mee aan de slag. Het is altijd fijn om met andere ouders te kunnen praten over je hooggevoelige kind, er was veel herkenning wat voor een prettige sfeer zorgde. Ik ben zeker geïnteresseerd in een vervolg-workshop.

Sandarijn:

Bedankt voor je fijne workshop. Als persoon voel je ons ouders heel goed aan. Je speelde in op situaties en gaf ruimte om zorgen over onze kinderen neer te leggen. Ikzelf vond het een verademing om andere ouders te ontmoeten, die ook worstelden met vragen rondom hun hooggevoelige kind. Het schildenmodel vond ik een heldere manier om inzicht in je kind en in jezelf te krijgen. Daar werd voor mij echt de basis gelegd om mijn kind op een goede manier te kunnen opvoeden. Ik zie nu al uit naar de vervolg workshops. 

Marloes:

Wat ik aan de workshop heb gehad? Heeeeel veel, ik heb eindelijk iets gevonden waar ik mee verder kan. Niet alleen met mijn zoontje, maar ook zelf. Er is heel veel op zijn plek gevallen en dat geeft veel rust. Ik kijk dan ook uit naar de tweedaagse !

Mirjam:

Ik heb op 1 juni 2012 een workshop hooggevoelig kind bij Janneke gevolgd.
Een zeer inspirerende en ook verhelderende workshop, zowel voor mij als voor het inzicht in mijn hoogsensitieve kind. Met haar achtergrond als psycholoog maar ook als ervaringsdeskundige weet zij feilloos het HSK te omschrijven maar ook de tools aan te reiken hoe er mee om te gaan als ouder, moeder en mens. Uiteindelijk is het opvoeden van een HSK geen automatisme of leunend op eigen ervaringen waardoor je nog weleens tegen muren oploopt. Een aanrader voor eenieder die nog zoekende is naar een duidelijk, helder no nonsens verhaal met tools voor de opvoeding zodat de harmonie weer z’n weg kan vinden tussen kind en ouder!

Ilona & Harm:

14 juli hebben mijn man en ik een workshop hsk gevolgd bij Janneke. We wilden er graag achter komen ofdat ons zoontje echt hooggevoelig zou zijn.
Na een paar minuten wisten we al, we zitten hier op de juiste plek. De interactie met de andere ouders en de herkenbaarheid hebben wij als heel fijn ervaren. Ook werd het schildenmodel goed en duidelijk uitgelegd en zijn we daar inmiddels mee aan de slag gegaan thuis. Hier gaat het nu stukje bij beetje steeds beter met Bas. Wij begrijpen hem meer, en op zijn beurt voelt hij dat weer en dat werkt natuurlijk!

Esther:

De workshop Hooggevoelig Kind was voor mij een eerste echte kennismaking met HSK. Ik was nog niet helemaal zeker of dit op 2 van mijn kinderen van toepassing was. Ik volg Janneke op twitter, en wat mij gelijk opviel is dat zij HSK heel erg toegankelijk maakt door een bepaald thema of gedrag uit te diepen, wat verder gaat dan ‘waar herken je een hoogsensitief kind/persoon aan’. Zij wist me met een aantal van haar tweets zo te raken, dat ik mijzelf en/of het gedrag van mijn kinderen hierin herkende. De workshop heb ik ervaren als praktisch, inspirerend en vooral verhelderend. Janneke is als persoon heel open en zeer ervaren en weet feilloos de gedragingen of eigenschappen van HSK zo te omschrijven dat het je raakt. En dan is het ook gelijk duidelijk of je kind hooggevoelig is, of dat je het zelf bent.  Het schildenmodel is hierin een echte eyeopener. De praktische tips zijn heel waardevol om mee te nemen in de opvoeding. En er is veel ruimte voor eigen inbreng in de vorm van voorbeelden uit de praktijk. De workshop is absoluut een aanrader als je nog zoekende bent of twijfels hebt.

Annemieke:

Sinds een paar maanden ben ik erachter dat mijn dochter (bijna 4) hooggevoelig is. Ik heb een tijd om de term ‘ hooggevoeligheid’ heen gedraaid omdat ik bang was om mijn dochter een etiket op te plakken. Ik ben er inmiddels achter dat als je erkent dat je kind hooggevoelig is, je hem of haar juist geen vaag etiket opplakt, maar eindelijk snapt hoe je kind in elkaar zit. Jannekes lijst met gedragskenmerken van hooggevoelige kinderen was een bron van herkenning. Tijdens haar workshop zat ik steeds te knikken, omdat er verschillende puzzelstukjes op hun plaats vielen. Janneke geeft nuchtere en concrete tips voor de opvoeding van hooggevoelige kinderen. Ik merk dat ik sinds de workshop milder op mijn dochter en op mezelf reageer. Ik ben blij dat ik deze workshop heb gevolgd nu mijn dochter nog jong is.

Danielle:

Vrijdag 27 april ben ik bij de Workshop omgang met HS kind van Janneke geweest. Een hele bijzondere ervaring, waarbij mijn puzzelstukjes ineens recht kwamen te liggen v.w.b. omgaan met mijn kinderen, maar ook met mezelf als HSP. Janneke is een fijne, warme vrouw en ik ben die dag in meerdere opzichten erg geraakt.

Sandra:

Ik heb de basis workshop gevolgd bij Janneke voor ouders van hooggevoelige kinderen.
Het was een inspirerende ochtend. Veel herkenning en erkenning onderling.
Wat mij veel inzicht in het functioneren van mij als ouder gaf was het “schildenmodel” hierin wordt uitgelegd dat ieder een jongen en meisje danwel vrouw en man in zich heeft en dat deze in balans moeten zijn wil jezelf in balans zijn. De tips (ook op de site te lezen) die je kunt toepassen bij het signaleren van overprikkeling bij je kind en dé signalen (van overprikkeling) herkennen zijn zeker van toegevoegde waarde voor mij.
De workshop is absoluut een aanrader!

Ga voor data van de basisworkshop en inschrijving naar: Agenda basisworkshop