“Bewust, speels en liefdevol omgaan met de hooggevoelige aard”

Het is zover! Eindelijk mag ik jullie voorstellen aan Draakje Vurig!

Misschien ken je hem al: dat lieve draakje dat vol ideeën zit en van alles wil! Dat tegelijkertijd zo snel zoveel indrukken opdoet, waardoor de spanning van binnen snel stijgt. Maar Draakje negeert liever die spanning, want waar een wil is, is een wet! Dat de spanning stijgt, kun je meestal wel aan Draakje merken! Hij reageert dan sneller geprikkeld, wordt vervelend, of druk. Als de spanning omslaat in stress, doet Draakje Vurig zijn naam eer aan door de stress er vurig uit te spuwen. Dat is voor ouders en andere gezinsleden best pittig, maar Draakje heeft daar zelf nog het meest last van. Niet zozeer op het moment zelf, wel achteraf. Dan is Draakje Vurig vaak verdrietig om wat er gebeurde.

Een hart onder de riem

Draakje Vurig is ontstaan om kinderen die hooggevoelig & strong-willed van aard zijn, een hart onder de riem te steken. Hij ontstond in het najaar van 2015, toen Josina Intrabartolo en ik de wens uitspraken om een boekje uit te brengen voor de kinderen zelf. Josina schrijft al jaren boeken op het gebied van hooggevoeligheid en samen met haar man Mark, runt ze uitgeverij Scrivo Media: boeken met gevoel. Zo komt de reeks ‘Kabouter Langmuts’ boekjes ook uit Josina’s pen. Deze boekjes zijn speciaal geschreven voor kinderen die hooggevoelig van aard zijn. De kinderen kunnen zichzelf in Kabouter Langmuts herkennen.

Toen Draakje Vurig zich voorstelde

Nu dus nog een figuurtje voor kinderen die én in hoge mate gevoelig én in hoge mate wilskrachtig zijn. Het moment dat Draakje Vurig zichzelf aan me voorstelde, staat me nog helder voor de geest. Ik reed met mijn jongste zoon (mijn grootste bron van inspiratie voor deze kinderen) naar huis, door de prachtige bosweg die school met ons huis verbindt. Ik sprak met hem over Josina en mijn voornemen om dit boekje te maken. Terwijl ik met hem sprak, plopte een Draakje in mijn gedachten op. Ik stelde Draakje aan mijn jongste voor. Hij aarzelde. Ik voelde zijn onzekerheid. Over dat vuur spuwen. En daar zou een boekje over uitkomen?

Josina en Martine

Josina omarmde Draakje gelijk. Hij heette toen nog niet Draakje Vurig, dat bedacht Josina later. Tijdens de Kerst kreeg Josina inspiratie voor een verhaal in rijm. Ik was gelijk verkocht. Wat fantastisch toch, als je elkaar zó kunt aanvullen! Daarna kwamen de illustraties van Martine Goudappel. Zij heeft ons Draakje op een prachtige manier in beeld gebracht. Een sprekende combinatie van lief, zacht én vurig!

Zonder hem was er nu geen Draakje Vurig geweest!

Toen ik de eerste pdf ontving van het boekje, werd het tijd om mijn jongste erbij te betrekken. Want hoe tevreden ik ook was met het resultaat: het ging en gaat mij er natuurlijk om dat het hem en andere kinderen met deze aard, goed doet. Hij nestelde zich gauw naast me, nieuwsgierig als hij is. Ik las het verhaal voor, hij keek naar de beelden. Hij luisterde met zijn volle aandacht, zat helemaal in het verhaal. “Mama, ik vind het heel erg leuk!” riep hij na afloop enthousiast. En opgelucht. Want de liefdevolle manier waarop zijn vurige kant aan bod komt, geeft alleen maar erkenning, dus ontspanning. Draakje Vurig heeft hem nu al goed gedaan. En dan moet het nog uitkomen! Ik kan niet wachten om hem, persoonlijk, zijn eerste exemplaar te geven.

 

 

Dankwoordje

Tenslotte nog dit: Draakje Vurig is niet zomaar ontstaan. Mijn inzichten over de hooggevoelige & strong-willed aard zijn niet zomaar ontstaan. Daar heeft het model van de innerlijke familie van mijn lieve, inspirerende vriendin Arienne Klijn enorm aan bijgedragen. Ook zonder haar en haar geweldige model, was Draakje Vurig er niet geweest!

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties en vooral: naar de reacties van jullie kinderen!

Janneke van Olphen – enVie | Gevoeligheid Grootbrengen

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis video cursus

Meld je aan voor de Gratis Video Cursus!

Je ontvangt 3 video's van 30 minuten vol waardevolle inzichten en handvatten. Uitgelegd door Janneke, m.b.v. de innerlijke familie.

Dank je wel voor je aanmelding. Je ontvangt nu eerst een e-mail op het opgegeven e-mailadres om jouw aanmelding te bevestigen.