“Bewust, speels en liefdevol omgaan met de hooggevoelige aard”

Behoefte aan herkenning? Luister naar Hoogbegaafd de Podcast !

Kristel van Eijk, moeder van Teun (hoogbegaafd) zegt: “Ongeveer 2 jaar geleden ging ik met mijn vriend naar de sauna en ik las in het boek ‘het hooggevoelige kind met een sterke wil’. De schrijfster van het boek schreef, ergens middenin, ‘het komt voor dat een kind meerdere keren per dag in het rood schiet en dat is, óók voor een hooggevoelig en strong-willed kind, niet normaal. Het is een teken dat er iets speelt bij je kind’. Wij maakten dit mee toen onze jongste zoon naar de basisschool ging. Ik weet nog dat ik rechterop ben gaan zitten, in mijn blote billen, in de sauna en dacht: “nu wordt het nóg interessanter!”. Janneke (zo heet de schrijfster) schreef over haar hoogbegaafde zoon. Ik gaf het boek aan mijn vriend. Hij las die passage ook helemaal door en zei: “maar dit is Teun!” Ik ben Janneke vog altijd dankbaar voor het schrijven van dit boek, want daar is het voor ons begonnen.”

Podcast serie

Nu is het mijn beurt om Kristel dankbaar te zijn want ze heeft een fantastische podcast serie opgestart genaamd ‘Hoogbegaafd, De Podcast. Kristel schrijft op haar website dat ze zocht naar herkennig, tips en soortgelijke verhalen. Ze zocht naar boeken, tijdschriften, webinars, vlogs en blogs, maar Kristel werkt met audio en miste een podcast met diepgaande gesprekken met ouders die in een soortgelijke situatie zitten.  

Bezweet

Een tijdje geleden, kwam Kristel bij mij thuis om mij te interviewen. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar ik had al leuk contact gehad met Kristel en ik wist dat we samen tot een goed gesprek zouden komen. Ik was net terug van hardlopen, bezweet in een plakkerig pakje. Het was te laat om te douchen. De deurbel ging en daar stond Kristel, fris en prachtig gekleed. Het contrast kon ongeveer niet groter zijn…

Het interview

Maar ons gesprek ging natuurlijk over de binnenkant 😉 Over wat er van binnen bij mij gebeurde jaren geleden. Toen mijn zoon, net als de zoon van Kristel, na school driftig en vrijwel onhandelbaar thuis kwam. Terwijl ook mijn zoon zich op school als een plaatje gedroeg (hetgeen niet altijd het geval is bij HG&SW en bij HB). Hoe mijn weg naar meer inzicht in wat er in mijn zoon omgaat, begon. Daarmee ontstond de combinatie hooggevoelig & strong-willed, waar tot dan toe nog niet over geschreven was. Over wat hier allemaal uit voorvloeide, mede dankzij alle ouders die ik de afgelopen jaren heb mogen begeleiden en alle professionals die ik heb mogen opleiden.

Verband hooggevoelig, strong-willed en hoogbegaafd

Er is een duidelijk verband tussen hooggevoelig, strong-willed en hoogbegaafdheid. In dit blog schrijf ik hier meer over. Dat wil uiteraard niet zeggen dat alle hooggevoelig & strong-willed kinderen óók meer- of hoogbegaafd zijn. Wel dat het iets is om in je achterhoofd te houden. Want hoogbegaafde kinderen kunnen, net als alle andere kinderen, alleen floreren als zij in een context opgroeien die passend (genoeg) is. Omdat school doorgaans gericht is op meer gemiddelde kinderen, is het dus niet vanzelfsprekend dat school een context biedt die passend (dus bijvoorbeeld uitdagend) genoeg is.

Zin om te luisteren?

Kristel heeft inmiddels nog heel wat moeders geïnterviewd die allemaal met verhalen komen waarin je ongetwijfeld veel zult herkennen en die waardevolle suggesties geven. Kristel heeft jarenlange ervaring als radiomaker en voice-over. Alleen al van haar stem word je enthousiast!
Je vindt ‘Hoogbegaafd De Podcast’ zowel in de Apple als in de Android podcast app.
Of direct op de site van hoogbegaafd de podcast:

Podcast Hoogbegaafd

Veel luisterplezier!

Je bent natuurlijk ook van harte welkom bij één van mijn cursussen. Binnenkort zal ik samen met Marijse van der Aar ook weer een nieuwe themadag Hoogbegaafd inplannen.

Janneke van Olphen – enVie | Gevoeligheid Grootbrengen

 

 

Vorige

Volgende

Gratis video cursus

Meld je aan voor de Gratis Video Cursus!

Je ontvangt 3 video's van 30 minuten vol waardevolle inzichten en handvatten. Uitgelegd door Janneke, m.b.v. de innerlijke familie.

Dank je wel voor je aanmelding. Je ontvangt nu eerst een e-mail op het opgegeven e-mailadres om jouw aanmelding te bevestigen.