“Bewust, speels en liefdevol omgaan met de hooggevoelige aard”

Het Hooggevoelige Kind met een Sterke Wil

Mijn boek is vanaf nu te bestellen! HET HOOGGEVOELIGE KIND MET EEN STERKE WIL – (H)erkenning en wegwijzer voor ouder en kind

ALS je aan de ene kant vol energie in het leven staat, heel goed weet wat je wilt en een grote behoefte hebt om van alles te beleven;

Als je dan aan de andere kant zeer gevoelig bent voor alle indrukken die je opdoet en die indrukken diep en intens beleeft,

DAN raak je al snel overspoeld en overprikkeld door de prikkels die je opzoekt. Omdat jouw energie, jouw vuur zo aanwezig is, uit je jouw overprikkeling vaak met vuur. Je wordt tegendraads, gaat vervelend doen en, als je totaal overprikkeld bent, schreeuw je en kun je jouw opgelopen spanning ook fysiek uiten.

Spagaat

Het is best lastig als je innerlijk in zo’n spagaat zit. We kennen deze spagaat allemaal wel, want we maken allemaal wel eens mee dat we voelen dat we aan onze taks zitten en toe zijn aan ontspanning, maar dat we het toch ook heel moeilijk vinden om ons niet te laten verleiden door iets heel erg leuks!

Hooggevoelige kinderen met een sterke wil (ik noem ze ook strong willed), ervaren deze spagaat dagelijks. Een keerzijde van als er zoveel kwaliteiten in zo’n hoge mate in jou aanwezig zijn. Dat is niet zo makkelijk te hanteren. Voor het kind zelf niet en voor de ouders / verzorgers niet. Maar je kunt er wel heel veel van leren!

Verrijking

Wat je kunt leren komt niet alleen je kind ten goede, het is ook een verrijking voor jezelf en je hele gezin. In mijn boek maak ik gebruik van het verhelderende en praktische model van de innerlijke familie. Daarmee krijg je zeer goed inzicht in hetgeen zich binnen in jouw kind afspeelt. Je gaat ook inzien wat wel en niet werkt in de interactie met jouw kind en waarom. Wat wel werkt staat heel praktisch beschreven, zodat je er gelijk mee aan de slag kunt!

Levendige voorbeelden

Ik heb het boek een ziel willen geven. Het is geen droog, beschrijvend boek maar juist een aansprekend boek waar het leven doorheen stroomt. Het boek komt tot leven dankzij mijn jongste zoon die als inspiratiebron diende en dankzij de honderden ouders die de afgelopen jaren naar mijn cursussen kwamen. Hun kinderen en de situaties die zij met hen meemaken, verrijken het boek met vele, levendige voorbeelden.

In kleur!

Maar dat is niet alles! Uitgeverij Scrivo Media heeft werkelijk kosten noch moeite bespaard om dit boek zo aansprekend mogelijk te maken. Martine Goudappel van Studio Goudappel maakte geweldige illustraties die op cruciale momenten in beeld brengen wat ik schrijf. Ook hierdoor komt het boek tot leven, zeker omdat ze ook nog eens in kleur zijn!

Erkend en gezien worden

Dit alles om te zorgen dat er meer (h)erkenning komt voor de meer verhulde vorm van hooggevoeligheid: het hooggevoelige kind met een sterke wil. Want als je voelt dat je werkelijk gezien wordt, kun je meer ontspannen in wie jij bent omdat je voelt dat je er mag zijn.

 

Hartelijke groet,

Janneke van Olphen

www.gevoeligheidgrootbrengen.nl

 

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis video cursus

Meld je aan voor de Gratis Video Cursus!

Je ontvangt 3 video's van 30 minuten vol waardevolle inzichten en handvatten. Uitgelegd door Janneke, m.b.v. de innerlijke familie.

Dank je wel voor je aanmelding. Je ontvangt nu eerst een e-mail op het opgegeven e-mailadres om jouw aanmelding te bevestigen.